Cel mai mare spital privat de recuperare din România s-a deschis lângă Cluj si a creat 150 de locuri de munca.
Polaris Medical, considerat a fi cel mai mare spital de recuperare privat, se află în satul Suceagu din comuna Baciu si are o echipă de 150 de medici, asistenţi şi personal auxiliar şi oferă servicii de recuperare neurologică, cardiovasculară, psihiatrie, reabilitare medicală şi îngrijiri paleative.
„Proiectul spitalului Polaris Medical a început ca majoritatea ideilor antreprenoriale: am identificat o nevoie a pieţei insuficient acoperită până atunci. Am ales să dezvoltăm proiectul în Suceagu deoarece este suficient de aproape de Cluj-Napoca pentru ca pacienţii şi familiile lor să poată ajunge cu uşurinţă şi în acelaşi timp oferă liniştea şi discreţia atât de importante pentru recuperare. Conceptul de la care am pornit a fost de a crea un spaţiu în care pacienţii să se simtă cât mai confortabil, astfel încât întregul proces de recuperare să se concentreze pe obiectivele propuse la internare. Prin programele de recuperare personalizate ne propunem să îmbunătăţim calitatea vieţii şi să facilităm reîntoarcerea pacienţilor la viaţa socială cu o stare fizică, emoţională şi spirituală mult ameliorată”, susţine Tudor-Alexandru Socea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Polaris Medical.
Valoarea totala a investitiei
Cu o valoarea a investitiei de aproximativ 10 milioane de euro, spitalul privat ofera pacientilor, dar si personalului medical, conditii ca in spitalele din Vest. Spitalul privat care se intinde pe şase hectare în satul Suceagu din comuna Baciu este investiţia familiei Socea.
Instituţia are cinci etaje, o suprafaţă utilă totală de peste 11.000 de metri pătraţi şi dispune de 180 de paturi pentru spitalizare continuă, 14 paturi pentru spitalizare de zi, laborator, bază de tratament şi ambulator de specialitate. Ca dotări, unitatea privată mai are restaurant, cofetărie, coafor, sală multifuncţională, bibliotecă şi difverse spaţii de relaxare amplasate la nivelul fiecărui etaj. Pe viitor, se vor construi o capelă multiconfesională şi sere pentru desfăşurarea activităţilor de ergoterapie.
Saloanele au unul, două sau trei paturi, iar fiecare salon are tv, dulap propriu, noptieră, fotoliu, baie proprie, prevăzută cu sisteme de susţinere pentru pacienţii cu dizabilităţi. O parte dintre saloane dispun şi de o cameră de zi. Saloanele VIP au în plus bibliotecă, fotolii şi calculator.
Echipa medicala
Echipa medicală este coordonată de doctorul Mihai Câsu, medic primar psihiatru, alături de dr. Crina Bercian – şeful secţiei Cardiologie, dr. Damian Popescu – şeful secţiei Recuperare neurologică, dr. Ileana Hica – şeful secţiei Îngrijiri paliative, dr. Laszlo Irsay – şeful secţiei Reabilitare medicală.
Serviciile oferite
Cel mai mare spital privat de recuperare din România oferă şi oferă servicii medicale precum cele de: geriatrie, medicină internă, diabetologie, endocrinologie, reumatologie, gastroenterologie şi endoscopie digestivă. Baza de tratament a instituţiei se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 700 metri pătraţi şi acolo se pot desfăşura activităţi precum kinetoterapie individuală, de grup şi pe aparate, hidrogimnastică, electrofizioterapie, termoterapie, masaj terapeutic, terapie ocupaţională, logopedie si terapie prin artă.
Comments are closed.