Începând cu luna mai, vacanțele de tip city break în Europa au intrat în perioada de extrasezon. Până în luna august, prețurile vor fi cu până la 15-20 de procente mai ieftine, arată un studiu al unei agenții de turism online.
Turiștii cumpără vacanțe la mare
O dată cu începutul sezonului estival, atenția turiștilor trece de la vacanțe de tip city break, la concedii în destinații cu mare și plajă. Acesta este motivul pentru care prețurile escapadelor în diverse locații din Europa sunt în scădere.
“Este un efect normal al pieței. Vara este perioada concediilor prelungite în destinații calde, majoritatea cu mare, plaje și atracții la îndemână, și mai puțin a sejururilor active, în destinații urbane”, explică Remus Vișan, directorul general al Paravion, agenția de turism online care a realizat studiul.
Cât costă un city break
Tarifele cele mai ridicate pentru sejururi în capitalele europene se înregistrează în lunile considerate high season pentru acest tip de vacanțe, respectiv, aprilie mai, septembrie, octombrie.
Cele mai mari scăderi ale tarifelor pentru pachetele de tip city break începând cu 1 mai ajung la 20% în orașe din Italia, Cehia sau Olanda. Astfel, dacă în martie un sejur de 2 zile în Roma, cu cazare la hotel de trei stele, mic dejun și bilete de avion incluse, costa, în medie, 315 euro de persoană, în iunie, același pachet poate fi achiziționat cu 275 de euro.
De asemenea, costul unui city break de 2 nopți în Amsterdam, cu cazare tot la hotel de 3 stele, cu mic dejun și zbor dus-întors inclus, se ridică la peste 450 euro în plin sezon, dar scade la circa 410 euro/persoană în iunie.
Cei care vor să vadă Praga pe timp de vară o pot face într-un buget mediu de 240 euro/persoană, față de 300 de euro/persoană, costul unui pachet cu 2 nopți de cazare la trei stele și biletele de avion în luna martie.