Aceasta e intrebarea la care vreau sa raspund in acest articol. Primim tot mai multe invitatii la care trebuie sa oferim un raspuns. Insa e important sa stim care sunt criteriile dupa care alegem evenimentele cu cea mai mare eficienta pentru noi. Un articol de Bogdan Babalau-Maghiar.
Sunt sigur ca si eu si tu avem un program incarcat, iar , daca ar fi sa dam curs invitatiilor si sa participam la toate evenimentele, nu am reusi sa ne impartim peste tot. Asa ca hai sa vedem care sunt aspectele esentiale atunci cand vorbim despre alegerea evenimentelor.
Un plus de valoare
Poate cel mai important criteriu in selectia evenimentelor este plusul de valoare. Adica acel eveniment sa iti ofere cel putin o idee pe care daca o vei aplica sa devii mai bun, fie la nivel personal, fie profesional.
Evident ca e greu sa stii de la inceput asta, dar, daca analizand evenimentul ajungi la concluzia ca nu vei primi valoare, e mai bine sa nu mergi. Timpul tau e valoros si e bine sa il investesti inteligent.
Din proprie experienta iti spun ca sunt putine evenimentele la care, daca esti dispus sa inveti si sa te dezvolti, nu primesti informatii utile.Daca ai dubii poti cere informatii suplimentare organizatorilor si chiar recomandari de la fosti participanti. Fara nici o problema acestia iti vor oferi detalii pentru ca scopul lor e sa atraga cat mai multi participanti.
Participantii dau valoare evenimentului
Un alt criteriu de selectie sunt participantii. E important sa participi la evenimente unde poti socializa si cunoste oameni de calitate. Mai nou, cu retelele de socializare, ai ocazia sa vezi cine va merge la eveniment. Vizualizeaza lista participantilor inainte de a te decide.
Daca nu ai posibilitatea de a vedea cine va merge la eveniment, organizatorii sunt din nou sursa ta de informatii. Poti trimite un email in care sa ii rogi sa iti spuna care e publicul tinta si cine sunt cei care s-au inscris. De asemenea, solicita informatii despre vorbitor(i). E posibil ca printre ei sa fie persoane pe care iti doresti sa le intalnesti sau sa le asculti.
Daca ai posibilitatea sa participi la evenimente caritabile, de obicei, acolo vei avea ocazia sa intalnesti persoane de un anumit nivel care nu participa la altfel de evenimente.
Nu pretul biletului da valoarea evenimentului
Am participat la evenimente gratuite si la evenimente la care intrarea era de cateva sute de euro si nu pretul a facut ca evenimentul sa fie calitativ. Sunt multe evenimente gratuite care prin calitatea lor atrag oameni de valoare pe care ti-ai dori sa ii intalnesti si sa socializezi cu ei. Ba mai mult, asteptarile nu sunt prea mari atunci cand lumea participa la un eveniment gratuit si chiar atunci se intampla lucrurile bune, cand nu sunt asteptari. Asa ca nu judeca un eveniment dupa pretul lui.
Prin natura activitatii mele particip la multe evenimente. Sunt invitat la si mai multe insa de fiecare data analizez daca merita sa particip sau nu.
Un boost pentru start
Daca esti la inceput de cariera, tocmai ai schimbat locul de munca, sau ai firma ta proprie si esti la faza de start-up, e crucial sa participi la evenimente. Doar cunoscand oameni noi care sa afle de ceea ce faci tu vei reusi sa cresti si sa iti dezvolti afacerea.
Cunosc oameni care si-au crescut afacerile prin intermediul networkingului sau chiar au ajuns sa isi vanda businessul in urma interactiunii cu diferiti oameni in cadrul evenimentelor.
Stiu ca poate parea greu de crezut, insa am testat asta pe pielea mea. La finalul unui eveniment am abordat un speaker care conducea un grup de investitii pentru a-i vorbi despre o oportunitate de a achizitiona o afacere de cateva milioane de euro. Am ajuns sa ducem discutia destul de departe, chiar daca nu s-a finalizat cum mi-am dorit eu.
Mi-am facut un obicei din a intreba oamenii care au succes in afaceri ce importanta dau networkingului si participarii la evenimente si cei mai multi dintre ei imi spun ca aloca o parte importanta a timpului lor acestor aspecte si ca le considera cruciale in dezvoltarea afacerilor.
Gandeste-te ca participand la evenimente poti intalni oameni de valoare care vor deveni ulterior clientii tai, sau furnizori, prieteni, mentori si, de ce nu, chiar asociati in business.
E extrem de important ca atunci cand participi la evenimente sa fii pregatit pentru oportunitatile pe care le vei intalni, dar despre asta voi vorbi intr-un articol viitor.
Te incurajez sa faci o lista cu cel putin 2 evenimente la care sa participi in aceasta luna. Stabileste-ti un obiectiv inainte. Spre exemplu, eu, inainte de a lua parte la un eveniment, imi setez doua obiective: sa iau cel putin o idee pe care sa o aplic incepand cu a doua zi si sa cunosc 3 persoane noi si sa interactionez cu ele.
Facand un obicei dintr-o astfel de abordare vei vedea ca participarea la evenimente iti va aduce rezultate din ce in ce mai bune.
Spor la networking!
Comments are closed.