Andreea Stor a devenit un nume pe care îl asociem cu evenimente internaționale în domeniul floral. Este o tânără din Cluj care a reușit să se impună pe piață prin ani de muncă și a ajuns să fie acum formator pentru cei care vor să aibă o carieră în acest domeniu. Povestea ei o puteți afla dintr-un interviu acordat allaboutjobs.ro
Cum a început pasiunea ta pentru flori?
Renuntasem la Facultatea de Jurnalism pentru a-mi putea extinde barierele creative si m-am inscris la Facultatea de Peisagistica-Horticultura in cadrul USAMV-Cluj.In timpul Facultatii am avut parte de multe calatorii si in toiul anului 3 am descoperit o revista de design floral din Germania, atunci am deschis portile unui alt Univers.Nu a durat mult pana sa ma impachetez si sa merg la primul Seminar de design floral, dupa acea experienta, perspectiva mea fata de flori s-a schimbat radical.
Când erai la începuturi, oferea piaţa din România cursuri de specializare?
Acum 9 ani, cand imi cautam drumul in floristica , in Romania nu exista nici un curs de specializare, nu exista nici notiunea de florist. Erai nevoit sa furi meserie de la cineva care lucra intr-o florarie ,limitandu-te la ceea ce reuseai sa insusesti din acea experienta sau incepeai singur sa iti deschizi o florarie si sa inveti din greselile tale, timp de cativa ani.
Cum s-au schimbat lucrurile de atunci din acest punct de vedere?
Acum 3 ani si jumatate, m-am intors in tara si am hotarat sa ofer cursuri de educatie in domeniul designului floral, care lipseau cu desavarsire din breasla.Studiind in strainatate ani buni, alaturi de uni dintre cei mai buni floristi, aveam suficienta experienta pentru a incepe aceasta calatorie , de a da mai departe, meseria de designer florist ,pe teritoriul tarii.De atunci si pana in prezent , am organizat evenimente educative in Cluj, Sibiu, Bucuresti, participantii venind din toata tara.
Cât de mult a crescut interesul spre acest domeniu?Cât de mult a contat dezvoltarea domeniului evenimente în creşterea interesului spre meseria de florar?
’Agentia de evenimente’’ a devenit un bussines la moda, competitia a devenit tot mai puternica in aceasta bransa si astfel a crescut si interesul pentru educatie. Este nevoie sa te diferentiezi prin creatii unice, pentru a reusi, iar acest lucru il poti obtine atunci cand cunosti notiunile si tehnicile din designul floral.
În afară de dragostea pentru flori, ce alte trăsături ar trebui să aibă o persoana care vrea să înceapă o carieră în acest domeniu?
Pasiunea pentru flori si natura este esentiala, dar pentru a putea incepe o cariera cu adevarat, este nevoie de educatie si perseverenta.
Ştiu că ai colaborări cu nume internaţionale importante din domeniu. Care este paşaportul pentru o astfel de cale?
Pasaportul pentru a intra in lumea de top a designerilor internationali este exact ceea ce am enumerat mai sus: multa pasiune, presarata cu munca,perseverenta si un plus de talent.
Care sunt cele mai importante colaborări internaţionale pe care le-ai avut?
Prima data cand Romania a fost prezenta pe o scena internationala, a fost in 2013 ,in Malaiezia si accea a fost si prima mea reprezentatie internationala.
Anul acesta am realizat impreuna cu o echipa de 15 designeri internationali, piesa centrala de la Fleuramour,Belgia, unul dintre cele mai mari Festivaluri de Flori din Europa.Am sustinut demonstratii in Marea Britanie,Malaiezia, Spania, Belgia, iar de-a lungul celor 3 ani de cand am lansat Floristiq Art, am gazduit in Romania peste 10 nume internationale.
Cât de mult contează brandingul personal în acest domeniu?
Brandul Andreea Stor s-a dezvoltat de la sine, a venit ca si un rezultat in urma activitatii depuse in cadrul companiei de educatie Floristiq Art. Personal, cred ca brandingul este suma sufletelor si a mintilor care intra in contact cu compania ta,de-a lungul timpului. Astfel tot ceea ce fac este in acord cu valorile mele, astfel imi daruiesc atentia si timpul oamenilor cu care intru in contact, fie ei, echipa mea sau floristi, asa s-a creat brandul Andreea Stor.
Cum vă ajută mediul online să vă faceţi cunoscuţi?
Mediul online este foarte important, caci putem fi in contact direct si rapid cu floristii, dar mai important este ceea ce oferim dupa ce oamenii iau contact cu noi pe mediul online.
Care este sfatul tău pentru cei care vor să devină designeri florari?
Atunci cand bati la usa succesului ca si designer florist, iti deschide usa :MUNCA ,iar pentru a merge pe drumul ales, trebuie sa iubesti aceasta munca. Floristica este un stil de viata,nu este un job.
Comments are closed.