Alegerea antrenorului personal de fitness cu care veți lucra poate fi rețeta succesului sau primul pas spre un dezastru. La ce elemente să fiți atenți când faceți acest pas puteți afla dintr-un articol de Sergiu Vescan, antrenor personal.
Nu, nu este un moft sau o fiță, aș zice că este chiar o necesitate. O dată ce ai intrat în sala de fitness și nu știi efectiv ce ai de făcut, un antrenor personal de fitness îți va ghida pașii și te va ajuta să-ți atingi obiectivele pe care ți le-ai propus. Bun, acum întrebarea firească ce urmează este: Cum să aleg antrenorul potrivit? Poate el să mă facă să-mi ating obiectivele? Se “ mulează ” pe nevoile mele și pe stilul meu?
Dacă urmăm un pic firul logic care spune că pentru a beneficia de servicii de calitate trebuie să și plăteși, atunci din start excludem acele săli de cartier obscure și dărăpănate unde pentru 100 de lei ai servicii all inclusive și în care instructorul este și antrenor și bodyguard și recepționer și chiar și femeie de serviciu strângând după toti care lasă totul vraiște prin sală în urma lor și după toate acestea mai este și plătit cu salariul minim pe economie și acela oferit la negru.
Nu cred că poate cineva să aibă pretenția ca într-o astfel de sală să găsească un antrenor adevărat și chiar dacă ar fi, nu ar avea cum, practic, să dispună de timp pentru a oferi servicii de calitate.
Un antrenor personal bun trebuie să aibă obligatoriu studii și experiență atât în domeniul fitness-ului, cât și în cel al nutriției, pentru că aceste două aspecte formează un întreg inseparabil dacă ne dorim servicii de calitate. În plus, antrenorul trebuie să fie un exemplu prin felul în care arată, dar nu la modul extrem , ci să fie cât se poate de fit. De asemenea, trebuie să inspire incredere, să fie o persoană agreabilă, să fie serios și dedicat și să fie convingător.
În altă ordine de idei, un antrenor trebuie să fie un exemplu pentru elevii lui atât din punctul de vedere al aspectului fizic, cât și al stilului de viață. Ca și antrenor ascultă cu adevărat atunci când clientul îți împărtășește ceva și citește printre rânduri atunci când este necesar.
În general la început clientul vorbeste 80% din timp, iar antrenorul ascultă. În momentul în care specialistul înepe recomandările, proporțiile se schimbă. Să presupunem că nu ai rezultatele dorite, trăim în epoca internetului, poți căuta pe google o mulțime de informații despre antrenorul tău. Află ce postează pe facebook, ce pasiuni are antrenorul tău. Nu este o regulă generală, însă dacă postările sunt despre carieră și viața din sala de fitness, atunci este un semn bun.
Dacă totul se învârte în jurul său și are postări doar cu și despre el, poti avea de-a face cu un ego puțin cam mare. Nu te arunca în “brațele” primului antrenor pe care îl vezi în sală, chiar dacă are un corp bine lucrat, asta nu-l caracterizează ca fiind bun, acel corp se poate obține bineînțeles și cu muncă, dar și cu artificii.
Studiază-i antrenamentele cu ceilalți clienți, încearcă să observi cât de atent este cu respectivii oameni, încearcă să mergi la el și să-i ceri un sfat despre un anumit exercițiu și încearcă să observi cât de coerent este în exprimare sau ce argumente îți aduce pentru a defini acel exercițiu, iar implicarea lui într-un antrenament personal este practic ceea ce conturează tipul lui de antrenor (când am spus implicare mă refer la a-ți arăta cum se lucrează corect exercițiul pe care urmează să-l faci, implicare înseamnă să te încurajeze pe parcursul repetărilor și antrenamentului, implicare înseamnă să te ajute la ultimele repetări și nu în ultimul rând implicare înseamnă să te motiveze atât de mult încât să ajungi singur să-ți controlezi alimentația.). Spor cu noul vostru antrenor!
Comments are closed.