Școala de Bucătari by Chef Adi Hădean

0

10 tineri cu posibilităţi financiare reduse au şansa să urmeze cursurile gratuite ale Școlii de Bucătari derulate de Asociaţia „Adi Hădean” în parteneriat cu USAMV Cluj, prin Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Proiectul Cursuri de bucătari pentru tineri, denumit generic Școala de bucătari, a fost lansat la Cluj-Napoca.  Proiectul, primul derulat sub sigla Asociației „Adi Hădean”, dă ocazia unui număr de 10 tineri, absolvenți de liceu, să urmeze un stagiu de pregătire de un an de zile. Stagiul va cuprinde, pe lângă cursurile de teorie, care vor dura 14 săptămâni (octombrie 2015 – ianuarie 2016), și ore de practică desfășurate în bucătăriile unor restaurante de renume din Cluj-Napoca (februarie – iunie 2016).

 Despre  Școala de bucătari

„Școala de bucătari este un proiect pe care intenționez să-l dezvolt în fiecare an și care să ofere șanse reale unor tineri de a se dezvolta profesional. La finalul cursului pe lângă experiența acumulată, cursanții se vor bucura și de o recomandare din partea mea și a bucătarilor care le-au supravegheat activitatea, sporind astfel șansele unei angajări în domeniu”, a declarat Chef Adrian Hădean.

 Asociație pentru educația gastronomică

Scopul declarat al Asociaţiei „Adi Hădean” este educația gastronomică, astfel încât, nu întâmplător, primul proiect este o școală destinată tinerilor cu pasiune și talent, dar care nu dispun de posibilitățile financiare pentru a se înscriere la cursuri de specialitate. Proiectul își propune să asigure personal cu experiență relevantă în domeniul culinar, cel puțin la nivelul pieței clujene. La finalul proiectului, cei 10 tineri vor reprezenta o resursă umană instruită și pregătită pentru a face față, cu succes, cerințelor impuse de bucătăriile profesioniste.

Facultatea Știința și Tehnologia Alimentelor

Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor este facultatea viitorului atât prin misiunea nobilă pe care o are cât şi prin obiectivele pe care și le-a propus într-un domeniu vital al existenței.  Alimentele pe care omenirea le consumă pot avea un impact determinant asupra evoluției acesteia, recunoscut tot mai mult în cercetările numeroase şi costisitoare din acest domeniu.
Facultatea de Ştiinţa și Tehnologia Alimentelor este cea mai oportună alegere pentru o carieră pe care orice tânăr absolvent de liceu o poate face, îmbinând dorinţa, pasiunea pentru alimente şi o nutriţie sănătoasă cu nevoia reală a pieţei forţei de muncă din domeniul Ingineriei Produselor Alimentare. Suntem cu toţii preocupaţi de un confort alimentar care să asigure sănătatea oamenilor motiv pentru care absolventul acestei facultăţi are o responsabilitate deosebită comparabilă cu a medicului. Este o facultate în care imaginația, creativitatea, inițiativele sunt la ele acasă, iar posibilităţile de afirmare sunt foarte variate. Este o profesie nobilă căutată și apreciată în țările puternic dezvoltate, ceea ce arată o dată în plus importanța și viitorul acestei profesii.

 Asociația Adi Hădean

Asociația Adi Hădean a fost înființată în ianuarie 2015 cu scopul principal de a promova proiecte care aduc în prim plan bucătăria românească, precum și diverse acțiuni din domeniul culinar și social. Este un proiect important al lui Adi Hădean, de numele căruia se leagă o serie de alte proiecte, cu impact în viața comunității și evenimente pe care le-a susținut și promovat de-a lungul timpului.
Blogul său culinar este vizitat de peste 13 milioane de oameni în ultimii 5 ani şi se bucură de un trafic impresionant, inclusiv pe pagina sa de facebook. Pasiunea cu care scrie, găteşte şi talentul său aparte l-au făcut pe Adrian Hădean unul dintre principalii bloggeri ai Clujului şi unul din principalii bloggeri culinari din România.

COMENTARII: