11 companii investesc în dezvoltarea comunității IT din Cluj-Napoca

1128

Peste 600 de specialiști IT, Software Developeri, Web Developeri, Team Leaderi, Software Engineering, IT Consultants și Freelanceri participă în la DevTalks.

   40 de speakeri își împărtășesc experiența

Acesta este un eveniment care reunește developeri și specialiști IT interesați de ultimele trenduri din domeniile Web, Mobile, IoT, Cloud Computing și Big Data. Evenimentul va avea loc în Cluj-Napoca, miercuri, 11 mai, la Liberty Technology Park, unde vor fi prezenți 40 de speakeri și peste 600 de profesioniști IT.
Cei prezenți vor avea parte de oportunități de învățare, networking și posibilitatea de a se pune la curent cu cele mai noi trenduri tehnologice, respectiv recomandări de bune practici.

   15% dintre speakeri sunt femei

În cadrul evenimentului din acest an, DevTalks Cluj-Napoca, vor urca pe scenă peste 40 de speakeri din România şi ţări precum SUA, Germania, Olanda şi Anglia. Într-un domeniu predominat de bărbaţi, este important să fie evidenţiată diversitatea de gen şi impactul în business, iar tendinţa actuală de estompare a diferenţelor de gen este reflectată şi în cadrul ediţiei din acest an prin numărul în creştere al femeilor care vor fi prezente la eveniment în calitate de speaker. 15% dintre speakeri sunt femei.

Printre vorbitorii care pot fi întâlniţi în cadrul ediţiei DevTalks Cluj-Napoca, amintim: Cristina Morariu, Project Manager la Lola Tech, Ioana Chiorean, Reps Mentor la Mozilla, Karina Popova, DevOps/System Engineer la Whatever Mobile, Phil Leggetter, Developer Advocate la Nexmo,  Marina Volchek, R&D Team Lead la Hewlett Packard Enterprise, Dan Romescu, Președinte la Augmented Citizen Foundation, Jessica Rose, Developer Relations la DreamFactory Software, Denis Radin, Front End Engineer la Liberty Global și Ioana Lăzărescu, Team Leader 14.0 Sensor Service Center la Robert Bosch – R&D Cluj-Napoca.

devtalks

Evenimentul DevTalks Cluj-Napoca oferă participanților o adevărată experiență, proiectul fiind împărțit în 4 scene diferite, fiecare scenă oferind informații și oportunități de dezvoltare: Scena Mobile, Scena Web, Scena Infrastructure of Internet și Scena Transition to 2020. Câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul ediției DevTalks Cluj-Napoca sunt:
„Putting the Smart in Smart Home with Bluetooth” susținută de Martin Woolley, Technical Program Manager la Bluetooth SIG. În această sesiune, participanții vor afla ce face o casă cu adevărat inteligentă, despre conceptul tehnic și arhitectura setului de specificații Bluetooth, dar și cum pot crea aplicații utile.
„The future of wearables: how sensors, big data and cloud can save lives” susținută de Ionuț Bălan, Software Developer la Cerner Corporation. În cadrul acestei sesiuni, participanții pot înțelege cum tehnologiile viitorului vor influența activitățile cotidiene mai mult decât poate fi imaginat în acest moment.
„Mobile Wars: HTML5 vs. Native” – Paul Ardeleanu, Mobile Software Consultant la Lupo va vorbi despre implicarea ridicată a sectorului Mobile în ultimii 10 ani și cum acesta a generat o creștere a gradului de conectivitate, dar și a standardelor. Dacă HTML a ajuns deja la scadență, iar aplicațiile native oferă o mai bună performanță și interacțiune, care ar fi cea mai bună alegere pentru utilizatori?
„The Ultimative Machine: Foresight on Mobility with Augmented Reality, Virtual Reality and Machine Learning” – Dan Romescu, President la Augmented Citizen Foundation, va dezvolta subiecte de discuție pe baza noii ere “Human Machine Interaction”, cum aceasta va depăși normele și legile sociale, viața privată și cea reală și cum aceste dispozitive vor simula inteligența umană, fiind chiar în măsură să ne provoace să râdem sau să plângem.
– Sesiunea „Applying NASA coding guidelines to JavaScript or airspace is closer than you may think” susținută de Denis Radin, Front End Engineer la Liberty Global propune aplicarea codului de orientare NASA pe JavaScript și aplicațiile HTML, pentru o performanță crescută, fiabilitate și o lume mai bună, cod rezultat al experienței instituției de dezvoltare și proiectare software pentru NASA, Jet Propulsation Laboratory.
„Big Data for Earth Observation” – Christian Federspiel, Owner la Catalysts, va prezenta câteva constatări în legătură cu provocările Big Data de la ESA și NASA. Catalysts lucrează pentru ESA și NASA în zona Observării Pământului.
Mai multe detalii despre evenimentul DevTalks Cluj-Napoca pot fi accesate pe www.devtalks.ro sau la secțiunea dedicată proiectului pe www.hipo.ro  După evenimentul din Cluj-Napoca, DevTalks continuă pe 9 iunie cu ediția din București, la Romexpo.

COMENTARII:

Comments are closed.