1400 de locuri de muncă în străinătate

1163

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul EURES, anunță faptul că 1400 de locuri de muncă sunt vacante în Spaţiul Economic European. Cele mai multe sunt disponibile în Spania, Germania şi Marea Britanie. 

 Joburile disponibile în străinătate

În Spania sunt disponibile 801 locuri de muncă, posturile sunt pentru muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur.

În Germania, din cele 252 de posturi vacante, 25 sunt pentru asistenţi medicali, câte 24 pentru ospătari şi electricieni montatori, 17 pentru electricieni în construcţii şi câte 15 pentru factori poştali şi şoferi de autocamion. Se mai angajează tehnicieni electronişti, ingineri, bucătari, mecanici, dar şi medici specialişti în ortopedie, ingineri software şi un dezvoltator IT.

Eures

Marea Britanie se află și ea printre țările care oferă cele ami multe joburi. Este vorba despre 60 de îngrijitori de persoane la domiciliu şi 50 de îngrijitori de persoane, în timp ce în Italia  sunt joburi de asistenţi medicali şi 30 de îngrijitori de persoane.

Locuri de muncă vacante se mai găsesc şi în Suedia – 57, Cehia – 50, Slovacia – 37, Norvegia – 36, Croaţia – 12, Bulgaria – 10, Olanda – 10, Finlanda – 9, Lituania – 7, Franţa – 3 şi Austria – 1.

COMENTARII:

Comments are closed.