60% dintre angajați preferă bani, doar 3 din 10 angajatori îi oferă de Crăciun

0

Un sondaj realizat recent de către platforma de recrutare BestJobs în aproape 370 de companii, arată faptul că, în acest an, puțin peste o treime din angajatori intenționează să acorde prime în bani de Crăciun. 

Ce le oferă companiile angajaților de Crăciun

20% le vor oferi salariaților tichete cadou, iar 15.5% le vor da diferite produse specifice de Crăciun. În plus, 3 din 5 angajatori organizează o petrecere de Crăciun pentru echipă, dincolo de deja devenit tradiționalul „Secret Santa” sau de împodobirea bradului la birou. În schimb, 10% dintre companiile care au participat la sondaj le vor oferi cadouri de Crăciun și copiilor angajaților.

În ceea ce privește valoarea primelor acordate de către companii, 36.6% dintre acestea vor oferi prime de până la 500 de lei și doar în 7.7% dintre firme beneficiile vor fi cuprinse între 500 și 1000 de lei. Doar 11,3% dintre angajatorii participanți la sondaj sunt deciși să le ofere angajaților beneficii de peste 1000 de lei.

Ce își doresc angajații de la companii

Când vine vorba de așteptările angajaților de la companiile pentru care lucrează, lucrurile stau puțin diferit. Mai bine de jumătate dintre ei își doresc beneficii în bani, aproape un sfert ar vrea mai multe zile libere de Sărbători, și majoritatea și-au pierdut interesul în ceea ce privește petrecerile de Crăciun.

sursa foto: unsplash.com

COMENTARII: