Află cum să îți construiești o afacere în străinătate

0

Antreprenori spanioli vin la Cluj-Napoca pentru a vorbi despre cum poți să îți deschizi o afacere peste hotare.

Trei antreprenori din Spania, printre care și o româncă stabilită acolo, vor discuta despre ce înseamnă să pornești într-o „aventură” a dezvoltării propriei afaceri, pornind de la o pasiune, deschizând noi drumuri într-o altă țară sau aplicând mereu soluții creative în demersurile antreprenoriale. Juan Granados, Niculina Saroz și Kike Riesgo sunt cei care îi vor inspira pe noii și viitorii antreprenori. Ei vor participa la o conferință de antreprenoriat și pe parcursul celor două zile ale conferinței, printr-un schimb activ de bune practici, sfaturi și idei de business îi vor inspira pe cei care aspiră la o afacere proprie.

Juan Gramados

Juan Menéndez Granados, un tânăr antreprenor din Asturias și atlet de sporturi extreme, este recunoscut la nivel internațional datorită faptului că a fost prima persoană care a călătorit la Polul Sud cu bicicleta. Juan Menéndez Granados este mai cunoscut după numele de “Juan-fără-Frică”, pentru atitudinea sa față de incertitudine. Folosind cuvintele lui: „There are two responses to fear: fight or flight” („Există două răspunsuri în ceea ce privește frica: luptă sau zbor”). Pe parcursul conferinței, Juan va împărtăși aventurile sale prin locuri sălbatice și ne va prezenta strategiile și trucurile sale pentru a învinge frica.

Niculina

Niculina Saroz este o tânără antreprenoare originară din Maramureș, care și-a creat propria firmă de traduceri în Spania, unde este stabilită cu familia. Niculina este un foarte bun exemplu de business dezvoltat într-o țară străină, considerând experiența o adevărată aventură, implicând diverse oportunități și provocări. O persoană plină de energie și de dorință de dezvoltare, ea urmărește în permanență să își ducă afacerea mai departe și încearcă să mențină cât mai mult contactul cu propria țară prin activitățile sale.

Kike

Kike Riesgo este trainer, consultant și antreprenor spaniol din Gijón, regiunea Asturias, cu experiență în domeniul business de peste 20 de ani. El a mai susținut patru seminarii inovatoare în România, în cadrul proiectului EuroHost – Joburi pentru tineri ospitalieri – în județele Cluj, Alba și Hunedoara. Kike este președintele Federației Spaniole de Marketing, membru al board-ului de conducere a revistei „Dirigir Personas”, director al Proiectului CLINIC Tineri Antreprenori și director al Școlii de Vară Evades.

Conferința va avea loc în perioada 11-12 noiembrie 2015, la Hotel Ramada din Cluj-Napoca. Proiectul “EuroHost – Joburi pentru tineri ospitalieri” este o iniţiativă a Asociaţiei Inceptus România, o organizaţie non-guvernamentală clujeană, în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, Asociaţia Dezvoltarea Capitalului Uman (judeţul Alba), RSC Consulting (judeţul Cluj), Asociaţia Casa Transilvania (judeţul Hunedoara) şi Desarrollo de Estrategias Exteriores (Spania). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European şi este implementat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

COMENTARII: