Amazon, salariile angajatelor la același nivel cu ale angajaților

0
Amazon.com Fulfillment Center RNO1 Fernley, Nevada, August 8, 2007. (IMAGE BY Ken James)

Sub presiunea unui acționar activist care cere o comunicare deschisă legată de egalitatea între sexe în ceea ce privește salariile, Amazon.com Inc. a anunțat că angajatele sale au câștigat la fel de mult ca și colegii lor bărbați.

Dezvăluirea vine după ce companiile americane se confruntă cu o serie de critici legate de egalitatea de gen în ceea ce privește salarizarea în special în sectorul tehnic, cunoscut ca fiind dominant de bărbați.

 Studiu Amazon despre egalitatea de gen

Retailerul din Seattle a făcut publice rezultatele unui studiu propriu sub presiunea Arjuna Capital care a insistat ca gigantul să dea socoteală despre diferența dintre salariații bărbați și femei, dar și să prezinte planurile companiei pentru a regla situația.

Amazon, care estimează că în luna iulie femeile reprezentau 39% din totalul angajaților la nivel global și 24% dintre managerii companiei, susține că o analiză a compensațiilor a arătat că o femeie câștiga 99.9 cenți la fiecare dolar câștigat de un bărbat pentru aceeași poziție.

Studiu, care a fost realizat de un specialist în muncă extern, a analizat angajații companiei din întreaga organizație din Statele Unite.

În acest sens, reprezentanții companiei au transmis într-un comunicat:

” Vor fi fluctuații naturale ușoare de la un an la altul, dar Amazon este dedicat să păstreze nivelul de salarizare egal într-un mod corect.”

  Mii de noi locuri de muncă în Europa

Amazon va înfiinţa în 2016 mii de locuri de muncă în Europa, inclusiv în România. Multe dintre aceste posturi, dintre care 2.500 vor fi în Marea Britanie, vor ajuta la extinderea reţelei europene, precum şi la concentrarea pe operaţiunile de cercetare şi dezvoltare din UE.

Anul trecut, Amazon a înfiinţat 10.000 de locuri de muncă în Europa, prin cea mai mare campanie de recrutări din istoria companiei, numărul total al angajaţilor depăşind 40.000. În România, Amazon a înfiinţat în 2005 un centru de dezvoltare la Iaşi.

COMENTARII: