Asociația Floriștilor, de la vis la realitate

1999

Vă invităm să citiți o poveste frumoasă despre cum a apărut Asociația Floriștilor Români. Un articol de Andreea Stor, designer florist. 

Exista un loc in care se spun povesti cu flori pentru oameni.  Un loc in care simti ca ai ajuns acasa, acel loc in care cei din jurul tau vorbesc aceeasi limba, au aceleasi obiceiuri, au aceleasi pasiuni si aceeasi viziune despre lume. Acest loc pentru floristi inseamna Asociatia Floristilor Romani, in care pasiunea pentru flori si oameni, ii face sa vorbeasca in acelasi grai cu multe culori si materiale naturale.

O asociatie, este exact ceea ce reflecta si numele acesteia, o asociere de oameni care vad lumea prin acelasi vizor si actioneaza pentru un scop comun.

Asociatia Floristilor

Este o poveste care descrie cel mai bine ce inseamna o asociatie.

‘’ A fost o data ca niciodata, o mare furtuna pe mare, care a adus la mal sute de stelute de mare. Pescarii si satenii s-au adunat cu mic si mare sa vada plaja care aproape ca isi schimbase culoarea, de la  multitudinea de stele de mare care zaceau pe mal. Lumea a inceput sa se mire si sa se uite uimiti uni la altii, dar nimeni nu misca un deget. 

 La un moment dat, un baietel a fugit spre mal si a luat in manutele sale o stea de mare si a aruncat-o repejor in primele valuri ale marii.  De la cativa metri departare, unul dintre sateni striga catre baiat:

‘’“Copile, de ce arunci stelele de mare in ocean?”

Baiatul: “Soarele este sus pe cer, fluxul nu va mai fi in curand si daca nu le arunc inapoi, vor muri.”

Sateanul: “Dar, copile, uita-te la aceasta plaja! Sunt kilometri de plaja si stele de mare  sunt peste tot. Ceea ce faci tu nu schimba situatia, nu face cu nimic diferenta.”

Baiatul a parut descumpanit si pentru cateva secunde nu a spus nimic. Dupa cateva momente insa, s-a aplecat iarasi si a cules de pe jos o alta stea de mare, azvarlindu-o inapoi in mare cat de departe a putut. Apoi s-a uitat la sateanul care il privea si i-a spus:

“Ei bine, pentru aceasta a facut diferenta.”

Sateanul nu a mai stat pe ganduri si a fugit catre mal, a luat doua stele de mare si le-a aruncat in apa, apoi s-a intors dupa urmatoarele si vazand toate acestea, toti pescarii si satenii s-au apropiat de mal si au cules primele zeci, apoi sute si apoi mii de stele de mare, pana cand au aruncat inapoi in apa, toate stelele de mare de pe plaja.’’

Asa s-a nascut si Asociatia Floristilor Romani, din dorinta unui om de a aduce bucurie cat mai multor oameni prin flori, de a aduce mai aproape natura in mediile urbanizate, astfel s-au alaturat tot mai multi care s-au regasit in aceasta viziune despre o lume mai plina de bucurie datorita florilor.

Florile spun povesti seducatoare, ele fiind simbolul vietii si dovada naturii de a merge mai departe. Noi floristii suntem mesagerii lor si spunem povestile mai departe.

A.Stor

Indiferent de bransa, o asociatie poate oferi acel cadru in care sa te simti protejat, in care sa te regasesti alaturi de oameni cu suflet frumos si in primul rand sa faci lucruri marete, pe care de unul singur nu le-ai putea face, dar unul cate unul, uniti de aceeasi pasiune, se pot transforma in realitate.

COMENTARII:

Comments are closed.