Au început înscrierile pentru Festivalul Internațional ~ CAOLIN 2018

0

Festivalul Caolin va avea o ediție specială în acest an, dedicată Crăciunului. Această ediție este programată pentru perioada 23 – 25 noiembrie 2018. Înscrierile pentru cea de-a 5-a ediție a Festivalului de Ceramică Contemporană – CAOLIN 2018 – au fost deschise.

Artiștii și designerii de produs care doresc să participle sunt invitați să completeze formularul online de pe http://caolin.ro/aplicatie-caolin-2018/ (în limba română), sau pe http://caolin.ro/en/aplicație-caolin-2018/ (în limba engleză), până la data de 10 noiembrie 2018.

CAOLIN 2018 (23-25 noiembrie, Cluj-Napoca, România), ajuns la a V-a ediție, se va desfășura anul acesta în două locații noi, acestea fiind Bastionul Croitorilor și cafeneaua culturală Espresso Studio – spațiu cultural atașat Festivalului Caolin. În cadrul festivalului va fi organizat Târgul Internațional de Ceramică Contemporană- CAOLIN, o expoziție de grup cu lucrări de ceramică conceptual-artistică și o serie de ateliere pentru copii și adulți, festivalul numărându-se printre cele mai importante evenimente ale ceramicii contemporane.

Târgul din cadrul CAOLIN va prezenta lucrările originale și captivante ale aproximativ 20 de artiști, iar publicul va fi invitat să descopere o selecție variată de lucrări, de la creații artistice la obiecte utilitare, accesorii- bijuterie contemporană și obiecte decorative de cea mai înaltă calitate, în atmosfera inedită a Bastionului Croitorilor (Strada Baba Novac 2, Cluj-Napoca, România).

Atelierele de creație artisticăvor fi organizate la cafeneaua festivalului – Espresso Studio, iar programul acestora va fi anunțat înaintea începerii evenimentului.

Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană ~ CAOLIN este organizat de Asociația Caolin, o organizație non-profit fondată în 2014 cu scopul de a promova arta ceramicii și de a oferi publicului larg oportunitatea de a interacționa cu acest mediu.

Suntem de părere că practicile artistice abandonate în favoarea metodelor industriale sunt un important bagaj de cunoștințe care trebuie promovate. Prin formă, textură, senzație și atingere, creatorul unui obiect împarte o legătură fizică și emoțională cu cel care se folosește de obiect. Ceramica este mediul care poartă cel mai fidel cunoștințele creatorului, îi cară prezența, pasiunea și devotamentul.”,afirmă Ioan Sumedre jr., artist vizual, membru fondator și președinte al Asociației Caolin.

Festivalul Internațional de Ceramică Contemporană – Caolin, este organizat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

COMENTARII: