Compania aeriană low-cost Blue Air a achiziționat, alături de un grup de investitori moldoveni compania aeriană națională peste Prut.
Valoarea tranzacției a fost de 12 milioane de lei.
Consorţiul Civil Aviation Group SRL – format din Blue Air şi o serie de investitori locali a fost declarat câştigător în procesul de privatizare al companiei Air Moldova de peste Prut, conform mediafax.ro.
Valoarea ofertei a fost de 50 de milioane de lei moldoveneşti (12 milioane de lei). Consorţiul va prelua însă şi datoriile actuale ale companiei. Este vorba despre de 1,2 miliarde de lei moldoveneşti (287 de milioane de lei).
După anunțarea preluării, Marius Puiu, directorul general Blue Air, a declarat:
“Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie Blue Air şi ne bucurăm să fim aici, în anul Centenarului”.
Reprezentanții Blue Air susțin că această companie va oferi din experiența pe care o are deja la nivel internațional.
În ceea ce privește programul de zbor al companiei aeriene proaspăt preluată, acesta va fi menținut. Accentul va cădea, în perioada următoare, pe îmbunătățirea performanțelor comerciale.
Despre Air Moldova
Air Moldova a fost fondată la începutul anului 1993 și este cel mai mare operator aerian pe piaţa moldovenească. Cu Air Moldova zboară aproape jumătate din totalul de pasageri din Republica Moldova spre ţările din Comunitatea Statelor Independente şi din Uniunea Europeană.
Despre Blue Air
Compania Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi.
La aniversarea a 13 ani pe piață, Gheorghe Racaru, fostul Director General Blue Air, a subliniat:
”Blue Air a investit cu încredere în dezvoltarea flotei, a mai lansat 34 de noi rute și a inaugurat în acest an 3 baze operaționale, la Constanța, Liverpool și Alghero. Membra IATA – cea mai prestigioas asociație reunind 260 de companii aeriene din peste 119 țări și în care aderarea se realizează după un audit complex de verificare a peste 900 de standarde și bune practici pentru siguranța zborului – compania Blue Air își va păstra aceeași creștere dinamică și în 2018. Cât pentru acest final de an, estimăm o cifră de afaceri de 400 milioane euro și aproximativ 5 milioane de pasageri transportați, indicatori în creștere cu peste 35% față de 2016″.
Parte din planul de dezvoltare al companiei în România pentru anul 2019 este îmbunătățirea flotei cu 12 aeronave noi de tip Boeing 737 MAX 8.