Ce își doresc angajații de la un loc de muncă

0

Salariul este în continuare pe primul loc în ceea ce privește alegerea unui angajator. Mai mult, pachetul salarial oferit ca și criteriu în luarea deciziei a înregistrat o creștere de 19% față de anul trecut. Este doar una dintre concluziile celui mai recent studiu „Cei mai doriţi angajatori”, realizat de Catalyst.

  Ce iau în considerare românii când își schimbă locul de muncă

59% dintre respondenţii la studiu consideră că salariul şi beneficiile salariale sunt importante în alegerea unui loc de muncă. Potrivit mediafax.ro, pe următoarele poziţii, ca importanţă în topul criteriilor care determină candidaţii să aplice pentru poziţiile anunţate de companii se află mediul de lucru prietenos (37,4%), oportunităţile de promovare (26,64%), siguranţa locului de muncă (26,48%), programul flexibil (21,24%), buna reputaţie a companiei (20,83%), programele de instruire (17,33%)și oportunităţile de a ocupa poziţii peste hotare (14,47%).

  Schimbările apărute în alegerile candidaților

„Deşi pachetul salarial este pricipalul criteriu în alegerea angajatorului, să fie bine plătit este doar al treilea obiectiv profesional al celor care sunt în căutarea unui loc de muncă. Atmosfera de lucru plăcută a urcat pe locul al doilea în topul criteriilor, iar acest lucru se datorează în mare măsură şi faptului că angajatorii investesc din ce în ce mai mult în realizarea de spaţii de lucru creative şi dinamice, precum şi în oferirea de opţiuni distractive pentru reîncărcarea bateriilor în timpul petrecut la job”, arată Alexandra Stancu, talent attraction & employer branding coordinator în cadrul Catalyst România.

La studiu au participat aproximativ 11.000 de respondenți. Datele au fost colectate prin intermediul unui chestionar online completat în perioada martie – mai.

COMENTARII: