Domeniile în care se câștigă bine

1924

Peste 3 milioane de angajați din România sunt plătiți sub nivelul momentan al salariului mediu pe economonie. 

  Domeniile cu salarii mari

Ei au salarii nete de sub 2000 de lei și provin din domenii precum:  industrie, sănătate, educaţie, comerţ, construcţii sau hoteluri şi restaurante.

Cifrele oficiale arată faptul că doar 7% dintre salariații din România au venituri lunare de peste 4000 de lei. Este vorba de circa 340.000 de persoane care lucrează în domenii precum IT, transporturi aeriene, extracția petrolului brut sau banking.

 Ce puteți face pentru un salariu mai mare

„Pentru ca angajaţii care câştigă sub 2.000 de lei net pe lună să treacă în zona de salarii de 3.000 – 4.000 de lei trebuie să aibă o calificare cu adevărat. Ca angajatori, resimţim lipsa şcolilor profesionale adevărate, cu absolvenţi care cunosc o meserie şi mă refer aici la electricieni, la mecanici sau la operatori. Un electrician cu experienţă câştigă în prezent peste 2.000 de lei net în industrie. Slaba calificare a oamenilor îi aduce în situaţia în care să nu poată emite pretenţii salariale sau să acceseze joburi mai bine plătite”, a declarat pentru zf.ro Nicu Durău, human resources & general affairs director în cadrul producătorului de aluminiu Alro Slatina şi Alum Tulcea.

 

COMENTARII:

Comments are closed.