Jazz in the Park 2016 ia startul

1213

7 zile cu muzică bună și activități diverse: scene pe Malul Someșului și în Parcul Central, muzică jazz și clasică, concurs și implicare în comunitate, astfel se anunță Jazz in the Park 2016.

  Jazz in the Park, programul pe zile

Festivalul Jazz in the Park a început în 27 iunie, la Cluj-Napoca. Evenimentul a fost deschis de concertul susținut de Teodora Enache și Benny Rietveld Quintet și va avea loc în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, de la ora 20:00.

„Mă simt minunat aici. Până acum, în România am mai fost doar la București. Simt o energie unică, e genul de eveniment care transformă orașul și aduce o infuzie de energie, îmi place ce am văzut până acum aici”, declară basistul și directorul muzical al trupei Santana, Benny Rietveld.

Marți, miercuri și joi, muzica jazz se mută pe malul Someșului, în zona plajei Grigorescu unde va avea loc concursul internațional Jazz in the Park, la care participă 18 trupe din țară și străinătate. Aici concertele vor începe de la ora 16:00 și vor dura până la ora 22:00.

Vineri, sâmbătă și duminică festivalul va avea loc în Parcul Central, unde vor fi amplasate 3 scene pe care se va cânta muzică live, atât jazz, cât și alte stiluri muzicale. Pentru prima dată, în cadrul festivalului va fi amenajată o scenă dedicată muzicii clasice pe care vor cânta muzicieni cunoscuți la nivel național și internațional, toți absolvenți ai Liceului de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca.

  Ce poți face pe Malul Someșului

Timp de trei zile, de marți și până joi, jazzul e prezent după-amiaza și seara pe malul Someșului, în zona plajei Grigorescu. Publicul va putea să descopere trupe talentate de jazz din România, Marea Britanie, Israel și Italia, dar și să se bucure de spații de relaxare, zone de jocuri și de sport. Malul Someșului este folosit în cadrul festivalului Jazz in the Park pentru al doilea an consecutiv ca loc de desfășurare a concertelor. Seara, de la ora 22:00, artiștii și participanții sunt așteptați la jam sessions în Colin’s Gastro Pub.

  În weekend găsești muzica, relaxarea și activitățile în Parcul Central

Concertele live, activitățile și zonele dedicate celor mari și celor mici vor avea loc vineri, sâmbătă și duminică în Parcul Central. Este pentru prima dată când festivalul va folosi întregul parc. Vor fi amplasate 3 scene: una principală, la intrarea în parc dinspre Cluj Arena (pe locul unde era și până acum scena din cadrul festivalului), una secundară, la intrarea în parc dinspre Opera Maghiară și o scenă de muzică clasică, Classic Stage. Vineri concertele vor începe de la ora 18:00, iar sâmbătă și duminică de la ora 12:00.

Astfel, vineri vor concerta în parc Hot Club de Cluj, câștigătorii concursului Jazz in the Park de anul trecut, Jazzybirds, pianistul lui Adele care vine cu un proiect personal, Neil Cowley Trio și unul dintre headlineri, Kovacs. După ora 23:30 seara continuă la jam sessions în Colin’s Gastro Pub.

„Ne-am dorit să folosim tot mai mult din parc, așa că acum vom folosi tot Parcul Central în cadrul festivalului. Vineri vom deschide practic porțile imaginare ale parcului. Am extins suprafața evenimentului, pentru că vom pune o scenă secundară, înspre Opera Maghiară. Line-up-ul de acest an este preferatul meu, iar Hindi Zahra a fost una din cele mai cerute persoane de către public. Ne bucurăm că am reușit să ținem cont de propunerile oamenilor Vom avea și o scenă dedicată muzicii clasice, acum îndrăznim să facem un setup atipic, tocmai din dorința de a o promova. Între cele două scene din parc se vor regăsi foarte multe activități”, declară directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

  Concert de pian la miezul nopții, relaxare și muzică pe timp de zi

Sâmbătă și duminică activitățile și recitalurile încep la ora 12 cu un program de muzică clasică susținut de Bogdan Vaida, Iulia Merca, Tiberius Simu, Nicoleta Ion și Ioana Cadar Freisinger. Sâmbătă vor mai concerta Jazú, Aida și Noi, Naked, Ours Samplus și AaRON.
Sâmbătă, la miezul nopții, Parcul Central va găzdui pentru prima dată un recital de pian susținut de pianistul Bogdan Vaida.
Ziua de duminică începe tot cu muzică clasică, de la ora 12 și continuă cu Mihai Dobre, de la Șuie Paparude, Platonic Band, Benjamin Kolloch Quartet, Andrada Codorean&Swing Mob și Hindi Zahra.

COMENTARII:

Comments are closed.