Majorarea salariului minim, amânată

0
amanarea salariului minim pe economie, salariu minim pe economie in 2018, majorarea salariului minim pe economie
amanarea salariului minim pe economie, salariu minim pe economie in 2018, majorarea salariului minim pe economie

Ministrul Finanțelor a anunțat amânarea majorării salariului minim pe economic. Acesta a punctat că Guvernul mai are încă nevoie de o serie de avize pentru a putea implementa această măsură.

De asemenea, Eugen Teodorovici a declarat că majorarea va avea loc, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019, față de 1 decembrie 2018, așa cum și-au propus inițial guvernanții.

În acest sens, acesta a punctat:

„E o discuție cu sindicatele, cu mediul de afaceri. Ca și principiu și concept, e corect ca în timpul jocului regulile să fie schimbate cât mai puțin și invocând mereu acea predictibilitate pe care trebuie să o respectăm, trebuie să arătăm mediului de afaceri că suntem un partener serios și care sprijină această zonă a economiei, înțelegând cu toții, mai ales cei de stânga, că un mediu economic puternic este cel care îți asigură și redistribuirea unei părți a veniturilor către partea mai puțin fericită a populației. Este o logică, zic eu, de bază”. 

Momentan, salariul minim brut pe economie este de 1900 de lei. După majorare, acesta ar trebui să ajungă la 2080 de lei. În cazul angajaților care au studii superioare, ca și în cazul celor care au deja peste 15 ani vechime în câmpul muncii, valoarea acestuia va fi de 2350 de lei.

sursa foto: unsplash.com

COMENTARII: