N-V României, fabrică nouă de 25 de milioane de euro

0

Nu mai puțin de 25 de milioane de euro va costa o nouă fabrică de produse din aluminiu care va fi construită în partea de N-V a țării. Este vorba despre o finanțare obținută de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare de către Montana Tech Components, un grup industrial elvețian. Potrivit comunicatului emis de către BERD: „Împrumutul va contribui la eficientizarea utilizării resurselor de către Alu Menziken SRL, companie ce produce profile şi tuburi din aluminiu şi produse extrudate complexe. Noua investiţie de 44 de milioane euro din Medieşu Aurit, localitate din nord-vestul României, va ajuta compania să răspundă cererii crescânde din partea clienţilor, în special în sectorul auto”.

Odată cu implementarea acestei investiții vor fi create și noi locuri de muncă:

„Această investiţie nouă este parte a eforturilor BERD de a stimula investiţiile străine directe în România, care generează locuri de muncă şi sporeşte competitivitatea companiilor ce modelează industriile locale şi forţa de muncă. Creşterea continuă a investiţiilor demonstrează că România îşi construieşte cu succes brandul ca destinaţie favorită de investiţii, în special în sectorul de producţie”, a subliniat Matteo Patrone, director regional al BERD pentru România şi Bulgaria.

Compania care beneficiază de această investiții va instrui personalul local în acest domeniu de activitate și se va implica în colaborări cu școlile de meserii și cu universitățile din zonă, potrivit mediafax.ro.

Până acum, BERD a investit în România 7,5 miliarde de euro în aproape 400 de proiecte.

COMENTARII: