Nestle închide singura fabrică din România, aproape 400 de șomeri

0

Aproape 400 de persoane din Timișoara vor rămâne fără un loc de muncă după ce gigantul elvețian Nestle a decis închiderea unicii fabrici pe care o deține în România.

Iată ce au punctat reprezentanții regionali ai companiei:

„Închiderea unităţii de producţie din Timişoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunţite şi după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé  îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum şi deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opţiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noştri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajaţii noştri”, a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România, pentru profit.ro.

Ce se va întâmpla cu producția Nestle

Compania va muta producția din țara noastră în Ungaria. Actualii angajați care vor fi afectați direct de această măsură își vor pierde locul de muncă începând cu luna mai a acestui an.

Printre angajații Nestle din România, există și o serie de excepții care nu vor fi afectați de închiderea fabricii din Timișoara. Este vorba despre cei 30 de salariați ai centrului de servicii financiare Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timişoara, dar și angajații pe care compania îi are în capitală sau care fac parte din echipa de vânzări.

Producătorul elvețian a intrat pe piața din România în 1995.

sursa foto: business-review.eu

COMENTARII: