Obama: ” Fiecare student din America ar trebui să învețe să codeze.”

0
President Barack Obama, works with a middle-school student who is participating in an "Hour of Code" event to honor Computer Science Education Week, in the Room 430 of the Eisenhower Executive Office Building, Dec. 8, 2014. (Official White House Photo by Pete Souza)

Codarea devine strategie națională pentru SUA, după ce președintele Barack Obama a anunțat recent lansarea unui noi program numit „Informatică pentru toți” .

Program educațional de codare

Conform CNN Money, președintele Obama susține că fiecare student din America are trebui să învețe cum să codeze. Tocmai de aceea, printr-o postare pe Facebook, acesta a anunțat lansarea programului educațional care se va concentra să îi învețe informatică pe elevi începând din gimnaziu până la terminarea liceului.

Scopul programului este de a ajuta viitoarele generații să aibă succes într-o economie digitală, dar și de a crește număril de fete și de minorități care să facă față acestui domeniu.

În acest sens, Barack Obama a declarat: ” Trebuie să ne asigurăm că toți copiii noștri sunt pregătiți pentru joburile viitorului, ceea ce înseamnă nu doar a fi capabili să folosească un computer, ci să își dezvolte capacitățile de analiză și codare pentru a întări economia noastră de inovare.”

  Finanțare de 4 miliarde de dolari

Pentru a finanța programul, Obama intenționează să ceară Congresului 4 miliarde de dolari, sumă care ar trebui să ajute statele să își crească bugetele de profil, iar 100 de milioane de dolari care vor merge direct spre școli.  Președintele SUA a dat exemplul Delaware, Hawaii, Washington, Arkansas și a peste  30 de școli care au inclus deja informatică în curriculum.

În plus, președintele vrea să lucreze cu mediul de afaceri pentru a oferi mai multe oportunități în acest domeniu. Obama susține că peste 50 de corporații s-au alăturat acestui program și că așteaptă ca altele să urmeze același exemplu.

Însuși Obama a inițiat Târgul de Științe la Casa Albă în 2014 și a fost primul președinte care a scris o linie de cod.

 

COMENTARII: