Piaţa locurilor de muncă în IT în 2017

1790

Tendinţele asupra salariilor mai mari şi cererea de competenţe specializate în domeniul IT, continuă în acelaşi ritm cu crearea de oportunităţi pentru contractorii din industrie. În 2017, cererea puternică de angajaţi cu talente IT va continua în mai multe posturi şi industrii.

Bazele de date, protejarea datelor împotriva ameninţărilor din ce în ce mai sofisticate şi navigarea în apele tulburi ale freelancing-ului vor caracteriza piaţa locurilor de muncă IT, conform www.infomunca.ro.

Cea mai importantă abilitate IT în 2017: expertiza securităţii cibernetice

În orice domeniu legat de tehnologie, singurul lucru pe care este constant este schimbarea. Drept urmare, profesioniştii IT trebuie să evolueze în mod continuu, iar seturile de abilităţi să rămână competitive pe piaţa locurilor de muncă.

Dar mai exact care aptitudini IT sunt cele mai importante în 2017?

Cum numărul hakerilor creşte în fiecare săptămână, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că abilităţile IT/securitateaa cibernetică se află în topul abilităţilor necesare pentru succesul în IT în anul 2017.

De asemenea, de o mare importanţă sunt abilităţi de network şi abilităţile soft, pe care mulţi profesionişti IT le consideră vitale pentru un loc de muncă în domeniu, negocieri salariale şi relaţionarea cu colegii şi managerii.

În ceea ce privesc competenţele tehnice de bază, crearea de reţele de calculator, virtualizarea şi abilităţile de arhitectură cloud, îi vor ajuta pe IT-işti să îşi găsească un loc de muncă profitabil în 2017.

Atacurile cibernetice cresc exponenţial în toate sectoarele, iar decalajul abilităţilor şi securitatea informatică sunt în curs de dezvoltare rapidă, fiind una dintre cele mai mari ameninţări de securitate ale secolului.

Metodele şi tehnologiile de combatere a acestor ameninţări sunt nevoite să avanseze într-un ritm alert. Multe companii investesc în această tehnologie defensivă, dar au nevoie cu disperare de tinere talente pentru a pune în aplicare aceste sisteme.

Profesioniştii IT cu experienţă în securitate cibernetică vor fi la mare căutare în acest an.

O altă tendinţă semnificativă în tehnologie este utilizarea tot mai mare a automatizării, inteligenţei artificială şi roboticii.

 Tendinţe salariale

Decalajul abilităţilor IT va continua să aibă un impact asupra politicilor salariale pentru profesioniştii IT din 2017. Multe companii vor apela la creşteri salariale şi bonusuri suplimentare. Organizaţiile recunosc că vor trebui să plătească salarii competitive pentru a-şi asigura profesioniştii IT cu aptitudini de dorit.

Deoarece cererea de experţi în securitatea cibernetică depăşeşte cu mult oferta, organizaţiile sunt dispuse să-şi îmbunătăţească pachetele oferite profesioniştilor din domeniul securităţii.

Perspective de cariere în domeniul IT în 2017: O prognoză mixtă

Anul acesta, la fel ca si anul trecut, profesioniştii IT vor avea şanse foarte mari de angajare. Cei care cauta locuri de munca in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara in acest domeniu, vor fi angajati inca de pe bancile facultatii. Şi, în timp ce perspectivele de carieră pentru profesioniştii IT în 2017 par strălucitoare, vor exista provocări.

În primul rând, vestea proastă: pentru munca lor grea, majoritatea jucătorilor profesionişti IT nu vor fi neapărat plătiţi la adevărata valoare. Desi salariile din acest domeniu sunt mult peste media salariala din Romania, inca profesionistii IT din strainatate sunt platiti mai bine ca cei de la noi.

În plus, pentru majoritatea companiilor, nu este de aşteptat ca fondurile pentru investiţii IT să crească în 2017 – un fapt care probabil a contribuit la preocupările angajaţilor IT cu privire la posibilitatea de a actualiza în mod adecvat infrastructura IT, software-ul de upgrade, sau de a începe proiecte IT strategice.

Pe de altă parte, majoritatea angajaţilor IT consideră că în prezent se simt apreciaţi de către conducere şi colegii lor, ceea ce duce oarecum la satisfacţia pozitivă la locul de muncă.

În plus, piaţa favorabilă a locurilor de muncă în IT, oferă multor profesionişti din acest domeniu, posibilitatea de a căuta nu doar joburi bine plătite, dar de asemenea, locuri de muncă în care şi-ar putea dezvolta abilităţile de care au nevoie pentru a excela în viitor.

COMENTARII:

Comments are closed.