Regula „primul venit-primul servit”, retrasă din Start-Up Nation

0

În urma procesului de consultare publică și a reacțiilor negative venite din partea tinerilor antreprenori, Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat a decis să renunțe la prevederea din proiectul Start-Up Nation 2018 care presupunea contractarea proiectelor depuse pe baza principiului „primul venit – primul servit”.

În acest sens, ministrul Ștefan Oprea a punctat:

„De asemenea, procesul de selecţie a proiectelor se va face pe bază de clasament (punctaj) şi criterii de departajare transparente în condiţii de punctaj egal, renunţându-se la contractarea proiectelor pe baza principiului primul venit – primul servit”.

De asemenea, a mai fost explicat următorul lucru:

„Este corect să oferim o şansă şi întreprinzătorilor din zonele mai puţin dezvoltate din punct de vedere economic, iar Start-Up Nation înseamnă retrezirea spiritului antreprenorial şi susţinerea financiară a debutului în afaceri”.

Versiunea actualizată a proiectului Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr. 10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii va fi republicată. Acesta se află în dezbatere publică începând cu data de 1 octombrie 2018, potrivit mediafax.ro

sursa foto: unsplash.com

COMENTARII: