Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii la UTCN Cluj-Napoca 

0

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca organizează în perioada 22 – 24 martie 2017, în sediul situat pe Bulevardul Muncii nr. 103-105, cea de-a XV-a ediție a Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii – PRO INVENT 2017.

Ediția din acest an reunește peste 70 entități participante: universități, institute, centre și stațiuni de cercetare, firme, asociații ale inventatorilor, persoane fizice din țară și din străinătate. Au fost înscrise pentru jurizare peste 370 de invenţii care acoperă variate domenii ale ştiinţei şi tehnicii, de la produse agricole, proteze ortopedice, mecatronică, industrie alimentară, sisteme de climatizare a habitatului, filtre de aer, la roboți, noi derivați chimici, produse naturiste, produse cosmetice și altele.

Demonstrații de creativitate

Pe parcursul celor trei zile ale salonului vor avea loc demonstrații ale creativității studenților, prezentări ale celor mai importante proiecte de cercetare Orizont 2020  din cadrul Universității Tehnice, lansări de carte, precum și întâlniri ale inventatorilor cu potențiali utilizatori. Salonul este deschis vizitatorilor în intervalul orar 10 – 18 în zilele
de 22 şi 23 martie, iar în 24 martie între orele 10 – 14. Programul complet se regăsește aici https://proinvent.utcluj.ro/.Evenimentul se desfăşoară sub egida Ministerului Educației Naționale, Ministerului Cercetării și Inovării și Academiei de Științe Tehnice din România, Filiala Cluj.

utcn_logo

Salonul, o tradiție din 2002

Manifestare deja tradițională, salonul a debutat în primăvara anului 2002 la Complexul Transilvania din Cluj-Napoca, în cadrul Târgului Internațional ”Foresta”. În anul 2004, a fost organizat în cadrul Târgului Internațional Tehnic iar începând cu anul 2008, Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii ”ProInvent”, este înregistrat ca marcă la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), titular Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Cele 14 ediții anterioare, au adus în atenția publicului invenții din aproape toate domeniile de activitate.

COMENTARII: