Șase companii vor primi ajutor de stat

1822

Ministerul Finanțelor a selectat companiile care vor primi ajutoare de stat în valoare totală de 621 de milioane de lei. 

  Companiile selectate

Este vorba despre companiile: Pirelli, Arctic, Clariant Products, Robert Bosch, Safe Med International şi Alu Menziken. Compania care va primi cel mai mare ajutor de stat este Arctic. Suma  este de 163 de milioane de lei pe care investitorul o va folosi pentru a construi o nouă fabrică de electrocasnice. Avantajul acordării acestor ajutoare de stat este crearea de noi locuri de muncă.

Unele dintre companiile selectate nu se află la prima experiență de acest gen. De exemplu, compania germană Bosch a mai beneficiat de un ajutor de stat în cazul deschiderii fabricii din Jucu, județul Cluj, în mai 2014. Investiția totală de atunci a fost de 70 de milioane de euro, dintre care circa 25 de milioane au provenit de la statul român.

 Companiile care nu au fost acceptate

Au fost însă și companii respinse. Este vorba despre 30 de firme. În acest sens, reprezentanții Ministerului de Finanțe au declarat pentru mediafax.ro:

 „Din 36 de proiecte de investiţii au fost selectate şase în valoare totală de 2,28 de miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridică la 621,4 milioane de lei. Urmează ca, în maximum 45 de zile lucrătoare de la publicarea listei, să fie analizate cele şase cereri de acord pentru finanţare şi anunţate rezultatele finale”.

În total, cele 36 de companii au solicitat 5,47 miliarde de lei.

COMENTARII:

Comments are closed.