Tehnologia digitală în stomatologie 

0
clinica Aesthetica, Dr.Adina Sirbu, clinica stomatologica Aesthetica
clinica Aesthetica, Dr.Adina Sirbu, clinica stomatologica Aesthetica

 

Ce este stomatologia digitală?

În clinica stomatologică Aesthetica folosim cele mai noi protocoale digitale care implică scanarea modelelor sau a arcadelor dentare, utilizarea fotografiei digitale și analiza lor cu ajutorul softurilor care permit personalizarea planului de tratament.

Cu ajutorul NemoSmile Design se realizează o machetă care permite pacientului să vizualizeze planul de tratament. Software-ul folosește protocolul 3D pentru a realiza virtual o simulare fotografică a planului de tratament și crearea unui zâmbet în armonie cu faciesul pacientului.

Care sunt avantajele folosirii acesteia?

Este necesară o abordare organizată și sistematică pentru evaluarea, diagnosticarea și rezolvarea problemelor estetice/ funcționale previzibil. Timp de mulți ani am înțeles un flux de lucru analogic acestei abordări sistemice. Lumea digitală ne permite să reproducem nu numai acest sistem, ci și să îmbunătățim predictibilitatea, eficiența și productivitatea.

Cu cât este mai ușor de pus un diagnostic bazat pe tehnologia digitală

Se lucrează cu fotografii reale ale pacientului, permițând o mai mare predictibilitate pas-cu-pas, stabilirea timpilor de tratament crescând astfel eficiența în procedurile clinice. După ce se vizualizează fotografiile cu zâmbetul nou, urmează ca designul digital să fie folosit pentru a realiza macheta folosind imprimanta 3D. Lucrarea provizorie este gata pentru a fi analizată de către medic împreună cu pacientul, este probată în cavitatea bucală și se vor face, dacă este necesar, ultimele ajustări înainte de a stabili forma finală a lucrării.

Ce ustensile/tehnici clasice sunt înlocuite de tehnologia digitală?

Software-ul se folosește pentru ortodonție, protetică sau chirurgia pe implante. Pentru inserarea implantelor se folosește planificarea digitală și listarea unui ghid chirurgical cu ajutorul imprimantei 3D. Stabilitatea implantelor inserate cu ajutorul chirurgiei ghidate este net superioară tehnicii clasice.

Cum îmbunătățește tehnologia digitală în stomatologie experiența pacientului?

Folosirea tehnologiei digitale  3D ne permite să efectuăm analiza tridimensională a zâmbetului pacienților clinicii stomatologice Aesthetica. Fotografia digitală proiectivă permite evaluarea și planificarea planului de tratament multidisciplinară și minim invazivă.Cazul este analizat de o echipă de specialiști în ortodonție, protetică, implantologie și parodontologie pentru o eficiență crescută.

În ce tip de diagnostice sau situații este folosită tehnologia digitală?

Datorită designului virtual, se va lucra pe fotografia reală a pacientului și se va putea regla fiecare detaliu pentru a crea un zâmbetul perfect.

Despre dr.Adina Sîrbu

Absolventă a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, dr.Adina Sîrbu este medic primar cu specializare în ortodonție și ortopedie dento-facială.

A pus bazele clinicii stomatologice Aesthetica din Cluj-Napoca și este unul dintre puținii medici din țară care a absolvit cursul de specializare de doi ani FACE/Roth-Wiliams din Viena, specializându-se în tratamentul ortodontic al copiilor, cât și al adulților.

În plus, dr.Adina Sîrbu este specializată în tratamentul patologiei articulației temporo-mandibulare în urma absolvirii programului de doi ani susținut în San Sebastian, Spania, de către Prof.Dr.Mariano Rocabado, unul dintre cei mai mari specialiști din lume în acest domeniu.

Adina Sîrbu a participat și a lecturat în cadrul a numeroase conferințe internaționale care au avut loc atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii. Tocmai de aceea, dr.Sîrbu a decis ca membrii echipei clinicii pe care o conduce să fie și ei prezenți constant la conferințele naționale și internaționale pentru a fi la curent cu cele mai noi tendințe din domeniul lor de activitate.

O puteți găsi, așadar, în Cluj-Napoca, în cadrul clinicii stomatologice Aesthetica.

COMENTARII: