150 de locuri de muncă noi, lângă București

0

Producătorul de ambalaje de carton, Dunapack, va deschide o fabrică în apropierea capitalei. Este vorba despre o investiție totală de 45 de milioane de euro, care va crea, într-o primă fază, 150 de locuri de muncă, urmând ca până în 2020 numărul de salariați să ajungă la 200. Dunapack face parte din grupul austriac Prinzhorn. Noua fabrică, unde vor fi produse primele ambalaje de carton în iunie 2019, va fi în localitatea Bolintin-Deal, din apropierea capitalei.

„La început vor fi 150 de angajaţi, iar până în 2020, vrem să ajungem la 200. Am recrutat deja echipa de management. Pe partea de operare directă în fabrică vor lucra circa 100 din cei 150 de oameni. Momentan, am reuşit să găsim doar zece, în condiţiile în care am început selecţia în luna iunie. Găsirea oamenilor este cea mai mare problemă pe care o avem în acest moment. Salariile vor fi în linie cu media pieţei“, a declarat pentru zf.ro Cristian Ofiţeru, director general al fabricii Dunapack din Bolintin-Deal.

Capacitatea totală de producție a viitoarei fabrici va fi de 180 de milioane de tone pe an, în cei 27.000 mp de spațiu avut la dispoziție.

Această investiție nu este prima realizată de către Dunapack în România, producătorul de ambalaje de carton mai deține o fabrică în Sfântu Gheorghe, Covasna.

COMENTARII: