Start-Up Nation, finanțare pentru 10.000 de firme

0

Șeful Executivului a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că anul acesta vor fi acordate resurse bugetare de 2 miliarde de lei pentru finanțări nerambursabile în cadrul programului Start-Up Nation.

„Vom continua acest program important pentru dezvoltarea mediului de afaceri românesc şi îl vom îmbunătăţi pentru a oferi şanse cât mai mari antreprenorilor care vor să-şi transforme ideile în afaceri de succes. Vom aloca resurse bugetare de două miliarde de lei, astfel încât să acordăm finanţarea nerambursabilă de 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar, pentru 10.000 de firme. Programul pentru demararea celei de-a doua ediţii a programului Start Up Nation a fost lansat deja în dezbatere publică”, a punctat premierul.

Procedura de achiziţii în cadrul Start-Up Nation a fost simplificată

„Acest proiect este construit pe baza experienţei din Start Up Nation 2017 şi răspunde mai bine dorinţelor şi nevoilor exprimate de antreprenorii aflaţi la început de drum. Va fi un program mai clar, cu o procedură de achiziţii simplificată, iar modul de lucru cu beneficiarii va fi uniform în toată ţara atât în cazul agenţiilor regionale, cât şi în cazul băncilor partenere”, a mai declarat premierul.

În 2017, peste 19.000 de firme s-au înscris în acest programul de finanțare.

sursa foto: unsplash.com

COMENTARII: