19 milioane de euro pentru programele destinate IMM-urilor

1981

Guvernul a decis alocarea temporară a peste 19 milioane de euro pentru a asigura finanțarea pentru luna aprilie a Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Iniţiative pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (POIIMM).

Conform informațiile oficiale, banii provin din venituri obţinute din privatizare, de către Ministerul Finanţelor.Programul Operaţional Iniţiative pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este gestionat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, iar în octombrie 2016 a fost semnat Acordul de Finanţare între România şi Fondul European de Investiţii (FEI).

Sumele alocate temporar Autorităţii de Management vor fi rambursate Ministerului Finanţelor Publice, în euro, în două tranşe: 90% din sumă până la data de 29 septembrie 2017, iar restul de 10%, până la data de 30 iunie 2018, potrivit mediafax.ro.

În luna februarie, executivul a aprobat alocarea temporară a primei tranşe în sumă de 74,05 milioane de euro pentru asigurarea necesarului de finanţare pentru luna respectivă.

COMENTARII:

Comments are closed.