Județele în care se câștigă cel mai bine

1174

Zonele în care angajații au încasat, în cursul anului trecut, cele mai mari salarii din țară sunt București, Ilfov, Cluj, Timiș și Sibiu. În aceste zone ale țării, salariile nete au avut valori cuprinse între 2.138 de lei şi 2.857 de lei net pe lu­nă.

Potrivit Institutului Național de Statistică, aceste zone sunt și singurele din țară în care salariul mediu net a fost de peste 2000 de lei pe lună.

La cealaltă extremă se află județele Har­ghi­ta, Teleorman, Suceava, Neamţ şi Vran­cea, unde salariile medii ale anga­jaţilor au fost cuprinse între 1.483 de lei şi 1.544 de lei net pe lună.

„Judeţele cu cele mai mari salarii sunt cele în care s-au făcut foarte multe in­ves­tiţii de către companiile multina­ţio­na­le, în care şomajul este aproape inexis­tent, iar tipurile de joburi sunt din do­me­nii variate. În judeţele mai dezvoltate, un­de salariile angajaţilor trec peste 2.000 de lei net pe lună, nu sunt investiţii doar în pro­ducţie, ci şi în servicii IT, financiare etc., spre deose­bi­re de ju­de­ţele cu salarii mici, unde exis­tă în general in­­vestiţii foar­te puţine, în gene­ral în pro­duc­ţie“, a declarat pentru zf.ro Alina Po­pes­cu, ta­lent in­for­ma­tion so­lu­tion lea­der pen­tru Ro­mâ­nia şi regiu­nea Bal­cani în ca­drul com­pa­ni­ei de HR Mer­cer, par­te a gru­pului Marsh & McLennan Com­panies.

Media la nivel național a fost pentru anul trecut de 2.088 de lei net pe lună, în creştere cu 12% faţă de anul 2015.

Specialiștii în resurse umane susțin că anul acesta salariile în domenii precum IT sau tehnic ar trebui să crească din cauza deficitului de forță de muncă

 

COMENTARII:

Comments are closed.