Studiu BestJobs: 2021, anul în care peste jumătate dintre angajați speră să își schimbe locul de muncă

0

Studiul realizat de portalul de joburi BestJobs în prima parte a lunii ianuarie arată faptul că 54% dintre angajații români care au fost intervievați au mărturisit că intenționează să își caute un alt loc de muncă, iar aproape o treime dintre aceștia au făcut primii pași în acest sens.

Un salariu mai bun(39%) și oportunitățile de dezvoltare în carieră(27%) sunt două dintre motivele principale care îi determină să facă acest pas.

Interesant este faptul că mai bine de 15% dintre respondenți vor să își schimbe nu doar locul de muncă, ci chiar domeniul de activitate, iar pe 19% pandemia i-a făcut să ia în considerare acum mai mult decât oricând o slujbă în străinătate.

Ce își doresc de la angajatori

În ceea ce privește beneficiile extrasalariale, pe primul loc se află bonusurile de performanță(58%), urmate de programele de dezvoltare profesională(48%), de asigurările private de sănătate(24%), pensiile private(22%) sau programele de mentorat sau de dezvoltare pe plan profesional(21%).

Temerile angajaților români

Scăderea veniturilor este principala îngrijorare peste aproape o treime dintre angajații care au participat la acest studiu realizat de BestJobs, iar aproape tot atât de mulți se tem că vor fi în situația de a prelua mai multe responsabilități din cauza deficitului de personal.

COMENTARII: