21.000 de joburi noi în 2017 prin Start-Up Nation

0

Start-Up Nation, programul prin care statul finanţează afacerile nou înfiinţate cu 1,7 miliarde de lei în 2017, va crea cel puţin 21.000 de noi locuri de muncă în cursul acestui an prin crearea de 8600 de noi companii. 

Aceste noi business-uri vor fi finanțate cu bani care provin de la stat, dar și din fonduri europene. Viitorii antreprenori, pentru a primi fiecare câte 44.000 de euro, și-au asumat faptul că vor crea în total peste 21.000 de locuri doar în cursul anului acestuia.

„Noi am realizat circa 70 de proiecte, cele mai multe în domeniul IT şi programare, foto­gra­fie, sănătate şi producţie. Programul este bi­ne-venit pentru că multe dintre aceste domenii nu au beneficiat până acum de finanţare“, a declarat pentru zf.ro Andreea Kohalmi Szabo, general manager în cadrul companiei de consultanţă Commonwealth Consulting.

În cursul programului din acest an s-a înscris un număr dublu de companii față de banii de care dispune statul pentru finanțare, astfel încât circa 10.000 de antreprenori vor fi nevoiți să aștepte ediția de anul viitor.

Beneficiarii sunt obligați să mențină numarul de angajați timp de doi ani și să păstreze utilajele cumpărate în cadrul programului timp de 3 ani.

COMENTARII: