Angajații part-time, o nouă sursă de încasări pentru stat

0

Noul Guvern vrea să majoreze impozitarea pentru angajații part-time. Este vorba despre o nouă posibilă sursă de încasări pentru stat. În total ar fi vizați peste un milion de salariați care muncesc în regim part-time. Este vorba despre o măsură pe care Executivul intenționează să o pună în aplicare începând cu luna august a acestui an.

Mai exact, impozitarea în cazul angajaților cu contract part-time să fie la fel cu cea aplicată în cazul persoanelor cu contract de muncă cu normă întreagă și cu salariul minim pe economie.

Reprezentanții Executivului susțin că există firme care angajează personal cu contract cu normă parțială tocmai pentru a evita plata taxelor, deși, în realitate, salariații respectivi sunt prezenți la locul de muncă cu program normal.

Beneficiile materiale pentru stat sunt evidente. Un calcul realizat de către zf.ro arată faptul că încasările la bugetul de stat după aplicarea acestei măsuri ar fi mai mari decât cele realizate acum cu circa 2,5-7,6 mi­liarde de lei anual.

COMENTARII: