26.000 de euro pentru tinerii antreprenori

0

Ministerul Economiei a lansat prin Agenția pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri programul Start 2015. 

 Finanțare nerambursabilă de la stat

Este vorba despre un program prin intermediul căruia tinerii care vor să pună bazele unei afaceri pot primi de la stat până la 26.000 de euro, finanțare nerambursabilă.

Banii ar trebui să reprezinte cel mult 90% din totalul investiției pe care tinerii vor să o realizeze. Ei trebuie să vină cu 10% din total. În plus, investitorul trebuie să suporte și taxa pe valoare adăugată, care nu este eligibilă ca și cheltuialp nerambursabilă.

  Investiție susținută inițial de antreprenor

În plus, tânărul trebuie să facă investiția din propriile resurse, iar ulterior statul i le decontează. Programul este valabil până la finalul anului 2016, iar bugetul alocat este de 17 milioane de lei, bani care ar putea susține cel puțin 141 de beneficiari.

Un alt program de stat,programul SRL-D, dedicat tinerilor antreprenori aflați la prima afacere, a fost lansat tot astăzi. Pentru acesta, Guvernul a alocat 22,7 milioane de lei. Suma ar trebui să fie suficientă pentru circa 500 de beneficiari.

COMENTARII: