Proiect: Germania, vârstă de pensionare de 69 de ani

0

Fenomenul de îmbătrânire a populației își pune amprenta nu doar pe state cu o economie mai modestă, ci și pe marile puteri din Europa care iau măsuri de siguranță pentru sistemul de stat de pensii. 

De exemplu, până în 2060, Banca Centrală a Germaniei vrea să ridice vârsta legală de pensionare la 69 de ani. Este o măsură care ar putea fi luată pentru a relaxa din presiunea pusă pe sistemul de stat de pensii. Germania se confruntă și ea cu o îmbătrânire a populației, la fel cum se întâmplă și în țara noastră.

Decizia Băncii Centrale Germane vine după ce alte reforme recente nu au reușit să protejeze cetățenii de diminuarea nivelului pensiilor de stat. O variantă care ar putea să îi ajute pe cei care se tem că nu vor reuși să se susțină financiar din pensia pe care o vor primi de la statul german ar putea fi asigurările private. În lipsa lor, oamenii ar putea simți scăderea veniturilor chiar mai devreme.

„Pentru a evita împovărarea cetăţenilor, vârsta legală de pensionare trebuie ajustată”, a anunţat Banca Centrală citată de zf.ro.

O primă măsură care va fi luată este majorarea vârstei de pensionare la 67 de ani până în 2030.

COMENTARII: