3 candidați pe un job, la Târgul de Cariere, ediția de toamnă

0

Trei persoane au concurat, în medie, pe un loc de muncă la Târgul de Cariere, asta în condițiile în care aproximativ 26.000 de tineri au participat la cele 9 ediții.

  Mii de locuri de muncă disponibile

Peste 9.000 de joburi au fost disponibile în cadrul celor 250 de companii care au recrutat în sezonul de toamnă la Târgul de Cariere. La acestea s-au adăugat câteva sute de internshipuri și stagii. Ediții TdC au avut loc în perioada septembrie-noiembrie la Chișinău, Iași, Cluj, Sibiu, Brașov, Oradea și Târgu-Mureș.

„Oferta variată din acest sezon i-a atras în număr mare pe participanți, dar atractive au fost și competițiile contra-cronometru de traducere și de programare, seminariile pe diverse teme, de la IT la inginerie și HR, dar și Atelierul Digital Google, la care specialiștii Google au discutat cu sute de participanți despre unul dintre subiectele cele mai fierbinți ale momentului, online marketing. Ne bucurăm că suntem în creștere atât ca număr de joburi și de companii, cât și ca activități care au loc în cadrul târgului”, a declarat Corina Brândușan, PR Managerul Târgului de Cariere.

targul-de-cariere-18-11-2016

La TdC au participat peste 250 de companii și organizații precum Accenture, Amazon, Arvato Bertelsmann, Atexis, Banca Transilvania, Bosch, BG Soft, Emerson, Continental, Draexlmaier, Genpact, Hirschmann Automotive, Lidl, Lugera, Magneti Marelli, Porsche Engineering, Schaeffler, Steelcase, Stefanini, Sykes, Terapia, Vodafone, Xerox, Yardi România și multe altele.

 Ce spun companiile despre candidații pe care i-au întâlnit

  Companiile care au recrutat la TdC spun că au întâlnit mulți candidați relevanți pentru pozițiile disponibile. Există companii care au avut discuții chiar și cu sute de tineri interesați de carieră, iar angajatorii au primit între câteva zeci și câteva sute de CV-uri relevante. În perioada aceasta au loc interviurile de angajare, iar cei mai potriviți candidați vor putea face următorul pas în carieră într-o nouă companie sau organizație.

  Speed Translation Challenge, noutatea TdC

La această ediție a Târgului de Cariere peste 150 de candidați au concurat la Speed Translation Challenge, competiție contra-cronometru de traducere din română în engleză, italiană și germană. Cei mai rapizi și pricepuți candidați au plecat acasă cu premii și au fost remarcați recrutori. În plus, și la aceste ediții în IT au avut loc competiții contra-cronometru de programare, în diverse limbaje, și s-au pus la bătaie două premii de câte 500 de euro și multe alte premii.

  Încep pregătirile pentru TdC 2017

Anul viitor Târgul de Cariere va intra în anul al 11-lea. Înscrierile pentru sezonul de primăvară 2017 vor începe luna viitoare, astfel că angajatorii care vor să recruteze eficient se vor putea înscrie pentru sezonul de primăvară. Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.targuldecariere.ro.

COMENTARII: