Poșta Română va disponibiliza circa 300 de persoane

0

Circa 1% din totalul de angajați ai Poștei Române vor fi disponibilizați în perioada următoare. Conform reprezentanților companiei, va fi vorba despre personal administrativ, nu operațional.

 Acord cu sindicaliștii

Reprezentanții companiei au căzut de acord cu cei ai sindicatului, iar procesul de disponibilizare se va derula conform prevederilor legale.

„Disponibilizarea personalului vizează, în principal, sectorul administrativ și nu cel operațional, iar angajații afectați de concedierea colectivă vor beneficia de salarii compensatorii. Această decizie a rezultat în urma unei analize interne care a demonstrat că aparatul administrativ este supradimensionat în raport cu volumul și specificul activității companiei. ”

Disponibilizarea, proces de revigorare a resursei umane

” Disponibilizarea a 296 de persoane (aproximativ 1%) care se va efectua în lunile următoare constituie un proces firesc de revigorare a resursei umane, într-o companie gigant, cu 26.000 de angajați, în care aproximativ 1.500 de oameni părăsesc în mod natural compania, anual”, au mai subliniat reprezentanții companiei.

Poșta Română deservește peste 19 milioane de locuitori și are, în prezent, circa 26.000 de salariați.

COMENTARII: