Academia de IT, o nouă serie

0

ACADEMY+PLUS, școala alternativă gratuită de IT, inaugurată în 2014 la Cluj-Napoca în colaborare cu Școala 42 din Paris deschide noul an de studii.

137 de persoane s-au calificat pentru a începe studiile în acest an. Concurența a fost însă una mai mare față de cea de la ediția trecută. Numărul de candidați a trecut de 1500 de persoane, toți trecând printr-o serie de teste online: liceeni, studenți sau persoane aflate în proces de reconversie profesională. Dintre aceștia 350 au ajuns în etapa de preselecție numită Piscină, iar 137 vor putea parcurge programa pregătită de specialiștii implicați în proiect.

Curricula ACADEMY+PLUS a fost dezvoltată de specialiștii Școlii 42 din Paris. Reprezentanții acestei școli, Nicolas Sadirac și David Giron, vor fi prezenți la deschiderea festivă a noului an de studiu.

 Rezultatele primilor absolvenți

Dintre cei 60 de studenți din primul an de ACADEMY+PLUS, 30 au participat la internship-uri unde au avut rezultate excepționale într-un timp foarte scurt. Majoritatea acestora este angajată în cadrul unor companii clujene de IT.

bogdan-hereabogdan-herea

Conceptul  ACADEMY+PLUS

Metoda de predare este una alternativă și vine în completare la parcursul educațional clasic. Curricula este axată pe practică și aplică elemente din jocuri în procesul de învățare (gamification). Este o școală care nu are orar fix, nu are note sau profesori în sens clasic. Fiecare student parcurge materia în ritmul său, în funcție de cunoștințele și aptitudinile sale.

”ACADEMY+PLUS dezvoltă și abilitățile de muncă în echipă, învățarea de la cei din jur, precum și capacitatea de a realiza și gestiona proiecte. Toate aceste lucruri pregătesc candidatul pentru munca efectivă în companiile de IT”, a declarat  Bogdan Herea, fondatorul ACADEMY+PLUS.

 ACADEMY+PLUS  peste Prut

După interesul arătat de candidații din țară, proiectul va fi extins și peste Prut, la Chișinău, acolo unde comunitatea de IT cunoaște o dezvoltare accelerată, ceea ce sporește necesarul de forță de muncă bine calificată.

Mai multe informații despre proiect puteți afla de pe site-ul oficial: www.academyplus.ro

COMENTARII: