Amazon a început angajările în București

0
Amazon, the US e-commerce and cloud computing giant is said to hire 1,000 people in Poland. The company already hires almost 5,000 people in Poland and has service centers in Gdansk, Wroclaw and Poznan ON 14 April 2016. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

“Amazon a deschis recent un nou centru de inginerie în Bucureşti, România. Acest birou găzduieşte deja mai multe echipe de ingineri care lucrează la dezvolrarea sistemelor de operare, a platformelor de virtualizare şi a tehnologiilor de reţea care stau în spatele serviciilor web ale Amazon (Amazon Web Services – AWS). Echipele livrează elemente cheie ale fundaţiei tehnice pe care sunt construite AWS şi Amazon. Inovăm constant tehnologiile de cloud computing pentru a îmbunătăţi competitivitatea AWS şi experienţa clienţilor noştri”, conform anunţului publicat pe portalul de recrutări al Amazon.

Primele 20 de poziții sunt pentru ingineri software, dar și pentru traducători.  Patru dintre cele 20 de posturi disponibile sunt pentru persoane care vor gestiona expansiunea gigantului american pe piaţa de muncă din Capitală, respectiv vor gestiona valul de recrutări al Amazon pentru diferite linii de business, conform mediafax.ro.

În total, însă, este vorba despre un număr mult mai mare de angajări pe care gigantul american le va face. În total este vorba despre minimum 1300 de noi salariați pentru sediul din capitală.

Bucureștiul nu este singurul oraș din România în care Amazon și-a deschis un centru. Pe harta investitorului este și Iași, unde au fost puse bazele unui  centru de dezvoltare şi tehnologie, creând 400 de locuri de muncă permanente.

Până acum, Amazon a investit 40 de milioane de euro în sediile din România și a creat 600 de locuri de muncă, iar dezvoltarea continuă.

COMENTARII: