Beneficii de la stat pentru angajatori

2178

Companiile care angajează elevi şi studenţi aflați în perioada vacanţei primesc câte 250 de lei pe lună de la stat.

Potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, banii vor proveni din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă pe perioada vacanţei de vară.

„Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii”, se arată într-un comunicat al ANOFM.

Pentru a primi acest stimulent, companiile trebuie să îndeplinească o serie de condiții, cum ar fi:

-să încheie un contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;

-să încheie un contract de muncă în regim temporar, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

Este important de știut faptul că în cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră a fi cu normă întreagă.

Angajatorii care vor să aibă acest beneficiu trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Există și cazuri în care companiile nu pot primi acest stimulent. Mai exact, este vorba despre cele care angajează tinerii înainte de începerea vacanței legal, dar și cei care au beneficiat deja de ajutorul financiar prevăzut în lege pentru o perioada de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

COMENTARII:

Comments are closed.