2,4 miliarde de euro, investiția Renault în România

0

Directorul general Dacia a declarat că pentru perioada următoare sunt prevăzute noi investiții Renault în țara noastră.

Până acum, grupul Renault a investit 2,4 miliarde de euro în România. În plus, sunt deja prevăzute noi investiții pentru următorii ani pentru modernizare și înnoirea gamei de produse.

Directorul general Dacia, Yves Caracatzanis. ” În cadrul Grupului Renault din România avem toate activitățile din lumea auto (…) precum și o rețea importantă de furnizori. România este singura țară unde Grupul Renault reunește toate activitățile și de aceea schimburile între Franța și România sunt atât de importante. Am investit 2,4 miliarde de euro din 1999 (…) și investiții importante sunt deja prevăzute pentru următorii ani, atât pentru modernizarea uzinei, cât și pentru reînnoirea gamei de produse”.

Dacia este cea mai mare întreprindere românească din punctul de vedere al cifrei de afaceri, reprezintă 3% din PIB și 8% din exporturile României a mai subliniat managerul.

Potrivit agerpres.ro, acesta a mai spus: „Discuțiile au vizat subiecte importante pentru noi și pentru activitatea economică, precum dezvoltarea vânzării de vehicule noi, promovarea competitivității și măsuri care să stimuleze investitorii și ansamblul economiei, cum ar fi infrastructură și păstrarea talentelor românești în România”.

COMENTARII: