Brexitul ar putea costa România 80 de milioane de euro pe an

0

80 de milioane de euro pe an este suma pe care România ar putea să o piardă în urma ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Este vorba despre efectul pe care îl poate avea Brexitul doar asupra sectorului agricol. 

Declarația referitoare la aceste efecte îi aparține ministrului Agriculturii, Achim Irimescu. Acesta a făcut această afirmație în cadrul unei conferințe de presă susțină în capitală.

“Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană afectează bugetul Uniunii şi, implicit România. Din moment ce Marea Britanie contribuia cu 13 miliarde de euro la bugetul european, iar acum aceşti bani nu mai există, este o pierdere imensă. Toate calculele pe care le-am făcut arată că bugetul european pentru România va fi afectat cu 2-3 procente. Există riscul ca România să piardă anual până la 80 de milioane de euro”, a declarat ministrul.

Ministrul Agriculturii a mai subliniat faptul că este adeptul modelului din SUA de a face agricultură, în care fermierul primeşte ajutor de la stat sau despăgubiri dacă nu obţine măcar 10% din investiţie sub formă de profit.

COMENTARII: