Business de 5,4 milioane de euro, dezvoltat de un antreprenor clujean

1097

Grupul clujean APS a anunțat o creștere cu 18% a vânzărilor realizate de către companiile sale în primele nouă luni ale anului 2015 și atingerea unei cifre de afaceri de 5,4 milioane de euro, comparativ cu 4,4 milioane de euro, valoare realizată în perioada similară din 2014.

  Strategiile aplicate pentru dinamizarea afacerilor

Creșterea rezultatelor financiare ale grupului deținut de antreprenorul clujean Cătălin Chiș se datorează strategiei de dinamizare a afacerilor dezvoltată pentru anul în curs, cea mai performantă dintre companiile aflate în portofoliul său fiind Active Power Solutions, partener platinum Vodafone și cel mai competitiv jucător din piața de servicii telecom adresate segmentului B2B în România.
În 2014, Grupul APS și-a extins activitatea din telecom inclusiv către zona de retail, prin lansarea primelor 4 magazine operate sub umbrela Active Power Solutions. În prezent, rețeaua de retail generează 25% din cifra de afaceri a acestei companii și cuprinde 6 magazine, deschise în orașele Cluj, Baia Mare, Satu Mare, Zalău, Tg.Mures și Brașov.
Pentru a asigura creșterea pe termen lung, antreprenorul clujean a decis, recent, listarea pe bursa AeRO a companiei sale de soluții software, LIFE IS HARD, care are perspective foarte bune de dezvoltare în viitor.

 Companie premiată pentru performanța financiară

Compania LIFE IS HARD a încheiat anul 2014 cu un profit net de șase ori mai mare decât cel înregistrat în 2013, câștigând, în România și la nivel internațional, mai multe premii pentru performanță financiară și rezultatele aduse companiilor-client care utilizează soluțiile din portofoliul său.
În paralel cu pregătirea companiei LIFE IS HARD pentru listarea la bursă, Grupul APS își consolidează o a treia linie de business cu potențial foarte bun de creștere. Este vorba despre dezvoltarea platformei Doctrina, start-up-ul adresat profesioniștilor din industria farma și lansat la sfârșitul anului 2014. Business-ul a intrat pe profit încă din primul an de funcționare, Romania fiind a doua țară din Europa care implementează această platformă.

   Investițiile, baza creșterilor

Pentru creșterea companiilor din grupul pe care îl deține, bugetul de investiții alocat în 2015 de către omul de afaceri clujean s-a ridicat la aproximativ 700.000 euro. În ceea ce privește așteptările sale pentru finalul anului, Cătălin Chiș precizează:
“Creșterea înregistrată în primele 3 trimestre ale acestui an la nivelul întregului grup de companii este conformă cu scenariul optimist pe care l-am previzionat în decembrie 2014 și ne asigură baza necesară pentru a atinge, la finele anului în curs, o cifră de afaceri de 6 milioane euro”.

   Despre Grupul Active Power Solutions

Cu 270 de angajati si 13 birouri in Romania si unul la Londra, grupul de companii APS are sediul la Cluj-Napoca si este detinut de catre antreprenorul Catalin Chis. Din Grupul APS fac parte companiile: ACTIVE POWER SOLUTIONS – companie specializată în servicii telecom customizate pentru piață B2B și B2C, partener strategic al Vodafone România; LIFE IS HARD – una din firmele de IT cu cea mai rapidă creștere și dezvoltare din regiune în ultimii 5 ani compania oferă soluții software pentru: asigurări, medicale, automotive, management și optimizare de business.

Pentru performanțele sale, compania a castigat anul acesta la Londra, in cadrul IT EUROPE AWARDS, marele premiu la categoria BEST ERP/CRM SOLUTION OF THE YEAR si este prezenta in 2015, pentru al doilea an consecutiv, în topul Deloitte CE Technology Fast 50, care a adus România în clasamentul celor mai dinamice țări din regiune.

Din același grup fac parte și: RT SOLUTIONS – companie specializată în soluții de comunicare B2B şi solutii de marketing, telemarketing și dezvoltare profesională a angajaților și angajatorilor și CLEVER&DYNAMIC SYSTEMS – companie centrată pe educație medicală, training și vânzări, partener pentru Doctrina – platforma de informare și educare în domeniul medical.

COMENTARII:

Comments are closed.