Care este nivelul pensiilor din România

0

Datele publicate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice arată faptul că, în luna iulie, pensia medie încasată în România a fost de 931 de lei. 

  Ce pensii au încasat românii

Nivelul pensiei medii a rămas nemodificat încă de la începutul anului 2016, însă, față de iulie 2015, a fost mai mare cu peste 5 procente.

În cazul persoanelor pensionate la limita de vârstă, pensia încasată a fost ceva mai mare în luna iulie a acestui an, respectiv 1.066 lei, însă femeile din această categorie au primit 936 de lei pe lună.

 Cât au încasat cei aflați în pensie anticipată

Pensia anticipată s-a situat, în medie, la 1.106 lei/lună. Conform mediafax.ro,  femeile au încasat din nou o pensie mai mică, de 1.048 de lei pe lună.

Sumele pe care le-au încasat cei care primesc ajutor social au fost în medie de 231 de lei pe lună, în timp ce femeile au primit 228 de lei.

  Cum îți asiguri o bătrânețe liniștită?

Probabil vă întrebați de ce să vă gândiți la pensie din moment ce încă sunteți în plină activitate profesională, însă imaginați-vă cum ar fi să trăiți acum cu aceste sume pe lună. În plus, tendința este de scădere a natalității, acest lucru însemnând că, până vom ajunge la pensie, nimeni nu ne poate garanta că vom obține nici măcar acești bani.

Da, statul a găsit o soluție: pensia privată obligatorie sau pilonul II cum mai este cunoscută, însă nici cumulate, cele două pensii nu ne vor asigura o bătrânețe liniștită din punct de vedere economic.

Așa că, chiar dacă sunteți tineri, vă puteți gândi la alte modalități de a vă asigura stabilitatea financiară la pensionare. Până la urmă, toți suntem responsabili de bunăstarea noastră, chiar și la bătrânețe.

COMENTARII: