Circa 90.000 de români își caută job în străinătate

0

În primele trei luni ale acestui an, circa 90.000 de români și-au depus CV-ul pe Tjobs.eu.ro în încercarea de a-și găsi un loc de muncă în străinătate. 

Îngrijorător este faptul că 30% dintre aceștia sunt tineri cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, mai exact forța de muncă valoroasă din țară.

Totul se întâmplă în contextul în care România este țara cu cea mai mare creștere economică din Europa în primul trimestru, de 4.3%. Mai mult, multinaționalele prezente aici, dar și companiile românești continuă să își mărească echipele.

Salariul mai mare pe care îl pot obține în străinătate este, cu siguranță, unul dintre motivele pentru care tinerii se orientează spre un loc de muncă în afară. Salariile sunt însă de 4-5 ori mai mici aici față de țările alese de tineri. Salariul mediu pe economie în țară este de 464 de euro pe lună, în timp ce salariul mediu din celelalte țări membre UE este de peste 2300 de euro net pe lună.

Informațiile oferite de site-ul de oferte de locuri de muncă în străinătate, tjobs.eu.ro, mai arată faptul că majoritatea celor care vor să plece din țară sunt bărbați.

Datele INS arată faptul că din 2007 până acum aproximativ 2 milioane de români au emigrat.

COMENTARII: