Facultatea de Economie, mai multi înscriși decât la Informatică

0

  10.000 de candidaţi şi-au depus dosarele de admitere, pentru programele de studiu, nivel licență, la Universitatea Babeş-Bolyai, în primele trei zile de înscriere.

 Cele mai atractive facultăți

Cele mai multe dosare depuse la studii de la zi, nivel licență, au fost înregistrate la: Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – 1.615 de dosare depuse pentru cele 659 de locuri scoase la concurs, Facultatea de Matematică și Informatică – 1.258 de dosare depuse pentru ocuparea celor 460 de locuri scoase la concurs, respectiv Facultatea de Litere – 1.098 dosare depuse pentru cele 414 locuri, fără taxă, scoase la concurs.

 Concurență pe locurile bugetate

În acest moment, 13 dintre cele 21 de facultăţi ale UBB au mai mulţi candidaţi decât locurile bugetate scoase la concurs, după primele trei zile ale sesiunii de admitere iulie 2016.

În 20 iulie 2016, s-au încheiat înscrierile la trei dintre facultăţile UBB: Facultatea de Litere, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Teologie ortodoxă, urmând ca astăzi, 21 iulie 2016, încă patru facultăţi să finalizeze acest prim proces din calendarul admiterii.

  Facultățile la care se dă admitere

Din 22 iulie 2016, vor avea loc primele probe de admitere pentru o parte dintre aceste facultăţi, iar pentru Facultatea de Geografie, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Business, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, perioada de înscriere continuă până în data de 23 iulie.

Calendarul admiterii cuprinde în continuare afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile, urmând ca rezultatele finale ale procesului de admitere să fie afişate până în data de 31 iulie 2016 la fiecare facultate.

Situaţia zilnică a candidaţilor înscrişi la Universitatea Babeş-Bolyai, sesiunea iulie 2016 poate fi consultată accesând link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/, secţiunea anunţuri.

COMENTARII: