În numai 11 luni de la preluarea în portofoliu, planul de reorganizare al Clujana S.A. a fost aprobat de către adunarea generală a creditorilor. Principalele direcții strategice prevăd continuarea măsurilor adoptate în perioada de observație: deschiderea unui magazin în centrul Cluj-Napoca, începerea primelor campanii de marketing și relansarea brandului în mediul digital (lansarea website-ului Clujana, online shop, relansarea comunicării în social media).
Ulterior acestor acțiuni, Clujana a înregistrat în lunile octombrie-noiembrie 2018 o dublare a vânzărilor în magazine și o triplare a vânzărilor în rețeaua de distribuție din țară.
Mariana Boiciuc, Partner CITR Cluj: „Încă de la deschiderea procedurii, obiectivul nostru a fost de a restructura operațional compania și de a-i oferi șansa reală a unui nou început. Am transformat problemele Clujana în provocări, iar setul de măsuri inițiate în perioada de observație au avut un efect imediat – ritmul de creștere al vânzărilor ne-a depășit așteptările, iar cele două magazine au început să genereze profit operațional. Practic, a fost confirmarea unei strategii curajoase, propuse de o echipă entuziastă, cunoscută pentru soluțiile sale inovatoare pentru companiile în dificultate, a cărei implicare a generat rezultate spectaculoase.”
Strategia de reorganizare a Clujana S.A. prevede continuarea măsurilor începute în perioada de observație și deschiderea a opt noi magazine de încălțăminte în București și în alte centre urbane – cele mai mari reședințe de județ – din România. „Nu ne oprim aici, tocmai de aceea măsurile strategice propuse de CITR se extind și după închiderea procedurii de reorganizare. Prin planul de reorganizare depus am sintetizat o serie de acțiuni menite să conducă Clujana într-o zonă de break-even, iar ulterior profit operațional. Estimăm că la trei luni de la confirmarea planului, compania va ieși din insolvență” a subliniat Mariana Boiciuc, Partner CITR Cluj.
Următorul pas în procedură este confirmarea planului de reorganizare de către judecătorul-sindic, la sfârșitul lunii ianuarie. Conform legii, după ieșirea din procedura insovenței, conducerea companiei va fi preluată de către Consiliul de Administrație Clujana S.A., condus de către Directorul General al companiei.
Despre Clujana
Cu o istorie de peste 100 de ani, povestea Clujana începe în 1911, odată cu înființarea tăbăcăriei și a fabricii de pielărie, care a devenit rapid cea mai mare fabrică de încălțăminte din Estul Europei timp de mai mulți ani. În anii ’80-’90, Clujana a fost identificată ca fiind cea mai mare fabrică din industria tăbăcăriei din România, care distribuie produse atât pentru piața internă cât și pentru export.
Despre CITR
CITR, liderul pieței de insolvență din România, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani. Cu o experiență de aproape 20 de ani, societatea a fost fondată cu obiectivul însănătoșirii companiilor în dificultate și a reintegrării acestora în circuitul economic, prin mecanisme inovatoare de reorganizare.
CITR este aproape de clienți prin cele zece birouri din toată țara și un birou în Cipru, oferă soluții personalizate prin cei peste 150 de specialiști din echipele pluridisciplinare de caz și susține antreprenorii în dificultate cu expertiză complexă, dobândită în urma gestionării a peste 950 de proiecte din toate domeniile de business. În plus, gestionează cea mai complexă platformă de vânzări în insolvență, sales.citr.ro.
CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.