Companiile la care se visează angajați studenții români

0

Companiile gigant sunt cele mai atractive pentru studenții români. Aceștia se văd angajați ai Apple, Google și BMW, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Universum Global.

  Domeniile tehnice, atractive pentru tineri

„Observăm că în România joburile în inginerie şi producţie sunt cele mai căutate. Prin comparaţie, în Occident se caută locuri de muncă în bănci şi în management sau consultanţă strategică“, spun oficialii care au făcut studiul.

În rândul angajatorilor preferați de tineri se află și o serie de companii românești cum ar fi: Dacia, OMV Petrom şi Banca Transilvania.

În timp ce studentele își doresc să lucreze pentru companii precum L’Oreal, studenții se orientează către branduri precum BMW şi Volkswagen. Comune ambelor sexe sunt Apple și Google.

În ceea ce privește salariile dorite de către tineri, respondenți acestui studiu au declarat că aşteaptă un salariu mediu de 587 euro, în contextul în care salariul mediu la nivel de economie este de 440 de euro, conform zf.ro.

 Despre studiu

Acest studiu a fost realizat în 46 de universități și la 136 de specialități. La realizarea studiului au participat circa 10.500 de studenți. Este primul studiu pe piața locală realizat de compania Universum, specializată în ultimii ani pe piețe din vestul Europei.

COMENTARII: