Nu îți mai dorești să lucrezi în țară? Vrei să dobândești noi abilități, să schimbi împrejurimile sau poate pur și simplu să trăiești o perioadă în străinătate? Verifică cum poți face acest lucru și cum poți să alegi un loc de muncă în Germania, Olanda, Marea Britanie sau în orice altă destinație vrei.
Plecarea la muncă în străinătate poate fi dificilă și foarte stresantă pentru un potențial candidat. Cu toate acestea, se dovedește că temerile suplimentare sunt complet nefondate. Mai ales dacă te pregătești corect pentru „marea călătorie”.
Cum să alegi un loc de muncă în străinătate? La ce va trebui cu siguranță să acorzi atenție și când se poate dovedi a fi o soluție foarte bună în ceea ce privește dezvoltarea profesională?
Munca în străinătate este pentru oricine?
Te poți gândi să pleci în străinătate în diferite etape ale drumului tău profesional. Chiar dacă la acel moment al deciziei de a pleca, nu ai calificările care se caută la acel moment, nu trebuie să reprezinte un real impediment să faci acel pas.
Un loc de muncă bun poate fi obținut nu doar de cei care sunt profesioniști dovedit și cu experiență, ci și prin a fi junior într-o anumită profesie. Totul depinde de cerințele și preferințele tale în ceea ce privește poziția pe care o poți ocupa.
Pentru a obține un loc de muncă bun în poziții superioare sau în așa-zisele profesii cu calificare înaltă, trebuie:
- să ai experiență profesională dovedită
- să cunoști bine cel puțin o limbă străină sau chiar limba țării în care vei merge la muncă.
Specialiștilor li se cer atingerea unor obiective mai înalte, dar acest fapt nu ar trebui să surprindă pe nimeni.
De remarcat este faptul că în ultimii ani și în România, potențialilor candidați li se cere, din ce în ce mai mult, să cunoască o limbă străină la un nivel de minim B2, precum și 3 – 5 ani de experiență în postul pe care doresc să îl obțină.
Prin urmare, dacă ești în căutarea unui loc de muncă în străinătate, și ai abilitățile și experiența indicate, te poți angaja cu ușurință.
Muncă în străinătate, fără cunoașterea unei limbi străine
Da, desigur. Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în străinătate, vei observa printre mulțimea de oferte, și pe cele care încurajează oamenii care nu au calificări superioare sau deloc și nu cunosc o limbă străină, să vină să lucreze pentru ei.
De exemplu, agențiile de recrutare care caută lucrători pentru străinătate, pun la dispoziție un translator sau o persoană desemnată care să se ocupe de noii angajați, în țara de destinație. Lucrătorii sunt recrutați în fabrici, companii private mai mici și în poziții profesionale.
Cel mai important aspect legat de căutarea și găsirea unui loc de muncă în străinătate, este aceea că mulți oameni au o șansă bună pentru câștiguri și dezvoltare profesională dintr-o astfel de angajare.
Recomandare: Nu căuta un loc de muncă în străinătate decât în portalurile de muncă dedicate acestui segment de joburi. Aruncă un ochi și pe portalul europa.jobs, unde cu siguranță vei găsi locul de muncă dorit, dar și o multitudine de articole cu informații reale și verificate despre viața și munca în străinătate.