Cursuri gratuite de frizer și designer floral

0

Deși majoritatea tinerilor aleg să urmeze o facultate și ajung, ulterior, să lucreze în alte domenii de activitate, sunt însă și persoane care decid să învețe o meserie. Cei care vor să devină frizer sau florar-decorator au acum la dispoziție o serie de cursuri de calificare gratuite. 

Cursuri dedicate anumitor categorii

Este vorba despre două cursuri organizate de Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGASPC). Cursurile vor avea loc în această vară și sunt adresate exclusiv persoanele cu dizabilităţi, persoanele de etnie romă şi tinerilor de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie a statului.

Potrivit mediafax.ro, „E vorba de calificări de frizerie şi florar-decorator. Acestea sunt adresate persoanelor cu certificat de handicap, persoane care sunt în şomaj, persoane de etine romă sau tineri aflaţi în sistemul de protecţie, sau grupurilor defavorizate. Sunt cursuri care durează trei luni, altele care durează mai mult. Anul acesta am format deja 150 de persoane, care au participat la diverse cursuri şi ne aşteptăm la un număr dublu de beneficiari pentru aceste două cursuri”, a subliniat directorul DGASPC Sector 6, Nicolae Gorunescu.

Șanse de angajare

„Cursurile vor avea şi o componentă teoretică şi una practică. Înscrierea se poate face începând de acum la noi la sediu, strada Floarea Roşie numărul 7a sau pe site. În afară de aceste două cursuri, ne-am propus şi meseriile de bucătar, operator în comerţ, babysitter, manichiură, coafor”, a completat Gorunescu.

Primele ore vor avea loc în luna august, după ocuparea tuturor locurilor disponibile.

COMENTARII: